ARED Kayseri Toplantısı ve Sektörel Eğitim Semineri gerçekleştirildi! [ 26 Eylül 2022 ]


ARED Kayseri Toplantısı ve Sektörel Eğitim Semineri gerçekleştirildi!

SOSYAL MEDYADA PAYLAŞIN :

ARED Açıkhava ve Endüstriyel Reklamcılar Derneği’nin, endüstriyel reklamcılık sektörünü her alanda bilinçlendirmek amacıyla 2007 yılından bu yana düzenlediği toplantılarında, 2022 yılının son il toplantısı Kayseri’de gerçekleştirildi.

Sektörün firma sahipleri, karar vericileri ve yöneticileri ile bir araya gelerek, ARED faaliyetleri ve FESPA Eurasia 2022 Fuarı ile ilgili bilgi vermek, sektör hakkında sohbet etmek ve seminer düzenlemek amacıyla, 22 Eylül 2022 tarihinde, 13:30-17:00 arasında, Kayseri Ticaret Odası’nda, KAYRED Kayseri Açıkhava Reklamcıları Derneği iş birliğinde, ARED Kayseri Toplantısı ve Sektörel Eğitim Semineri düzenlendi. 

Toplantı; ARED Başkanı Şahin Acar, Başkan Yardımcısı Şaban Beyler, Yönetim Kurulu Üyesi Altuğ Öztürk, İl Temsilcisi Ahmet Delibudak ve KAYRED Başkanı Ali Yunusoğlu’nun gerçekleştirdiği ziyaretlerin ardından, ARED Başkanı ve Yönetim Kurulu Üyeleri ile KAYRED ekibinin organizasyonunda, Kayseri Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Gülsoy, KAYRED Başkanı Ali Yunusoğlu, ARED Kayseri İl Temsilcisi BMS Reklam’dan Ahmet Delibudak ve “Endüstriyel Reklamcılıkta Başarının Sürekliliği Eğitim Semineri”nin konuşmacısı Gama Reklam’dan Mehmet Özbakır ile “Kentin Öteki Yüzü ve Endüstriyel Reklam Ürünleri Eğitim Semineri”nin konuşmacısı ODTÜ’den Prof.Dr. Lale Özgenel’in katılımlarıyla, CMYK, Devpa, FESPA Eurasia, Folpa, Frimpeks, İstanbul Reklam, Mimaki Eurasia, Orafol, Pass Dijital, SDS ve Unifol firmalarının sponsorluklarıyla gerçekleştirildi.

Toplantı; Kayseri Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Gülsoy, ARED Başkanı Şahin Acar ve KAYRED Başkanı Ali Yunusoğlu’nun açılış konuşmalarıyla başladı. Hoş geldiniz konuşmasını gerçekleştiren ARED Başkanı Şahin Acar konuşmasına, organizasyonda görev alanlara, sponsorluklarıyla destek verenlere ve katılımları ile misafirperverlikleri için tüm salona teşekkür ederek başladı.

Şahin Acar, ARED’in sektördeki iletişimi mümkün olduğunca artırmaya ve güçlendirmeye yönelik düzenlediği il toplantılarında, ARED’in de yerel sektör sorunlarını birebir dinleme imkanı bulduğunu belirtti. Son yıllarda sektörde teknoloji, makine ve bilgisayarların yoğun kullanımı ve çeşitlenme ile levhacılıktan başlayıp tabelacılık ve açıkhava reklamcılığı gibi terimlerin kullanılmaya devam edildiği sektörümüzün artık Dernek ad değişiminde de belli olduğu üzere endüstriyel reklamcılık şeklinde isimlendirildiğini belirtti. Haksız rekabet ortamı ile başlayan ilan ve reklam vergilerinin fazlalığı, tahsilatlarda yaşanan zorluklar, nitelikli eleman sıkıntısı, sigorta primlerinin yüksekliği ve enerji zamları gibi konuların ARED gibi bir çatı altında olmak ve bu sayede birlikteliği sağlamak ile çözümlenebileceğini belirten Şahin Acar, ulusal ve uluslararası düzeyde yüksek temsiliyet isteyen tüm sektör paydaşlarını üyeliğe davet etti. Açıkhavada ve Endüstriyel Reklamcılıkta Dünden Bugüne Ustalarımız kitabının önemini vurgulayan ve akabinde ARED Tabela ve Baskı Müzesi girişimlerinden bahseden Acar katılımcılara, Ankara Koç Müzesi iş birliğinde “Geçmişten Günümüze Tabela Sergisi”nin açılması için prensip anlaşması gerçekleştirildiğinin müjdesini verdi ve katılımcıların sergi için malzeme bağışı yapabileceğini duyurdu.

“Endüstriyel reklamcı (tabelacı)” ile “endüstriyel reklam ölçü, keşif ve montaj işçisi” mesleklerinin ulusal yeterlilikleri belirlenmiş meslekler arasına alınarak, Resmi Gazetede yayınlanmış olmasının sektörümüz adına büyük bir kazanım olduğunu vurgulayan Acar ARED’in, endüstriyel reklamcılığın Milli Eğitim Bakanlığı ile Mesleki ve Teknik Anadolu Liselerinde bir dal olarak okutulacak olması çabası içinde olduğundan bahsetti. Şahin Acar konuşmasının devamında salondaki tüm katılımcıları ARED ve FESPA ortaklığıyla 1 – 4 Aralık 2022’de İFM’de (İstanbul Fuar Merkezi) düzenlenecek 9. FESPA Eurasia Fuarı’nı ziyaret etmeye davet etti ve  konuşmasını toplantıya dair iyi dileklerle sonlandırdı.

Açılış konuşmalarının ardından gerçekleşen tanışma bölümünde farklı illerden bir araya gelen katılımcılar tek tek söz alarak hem kendilerini hem de firmalarını tanıttılar. Katılımcıların birbiriyle tanışmasının ardından toplantıya katılım sağlayabilmiş olan yeni üyeler, BMS Dijital’den Ahmet Delibudak, Miya İnovasyon Reklam’dan Hüseyin Akkuş, Özgürce Reklam’dan Özgür Mustafa Şahin ve Usta Reklam’dan Hayrullah Savruk’a rozet takdimi ve ARED Kayseri Ustalara Saygı Töreni çerçevesinde bölgedeki ustalar Ahmet Açıkgöz, Ahmet Türkmen, Hacı Kavakoğlu, Hüseyin Turan, Mehmet Açıkgöz, Mustafa Çokeken, Mustafa Kayhan, Ömer Faruk Can, Şemsettin Bayraktar ve Vedat Toprak’a plaket takdimi gerçekleştirildi.

Programın devamında “Kentin Öteki Yüzü ve Endüstriyel Reklam Ürünleri Eğitim Semineri”nin konuşmacısı ODTÜ’den Prof.Dr. Lale Özgenel ve “Endüstriyel Reklamcılıkta Başarının Sürekliliği Eğitim Semineri”nin konuşmacısı Gama Reklam’dan Mehmet Özbakır sunumlarını gerçekleştirdiler. Oldukça interaktif biçimde gerçekleştirilen seminerlerde katılımcılar sorularına birebir yanıt alma ve konuşmacıların bilgi birikiminden yararlanma fırsatı buldular.

Toplantı sonunda ise katılımcılara katılım belgeleri, organizasyonda emeği geçenlere teşekkür belgeleri takdim edildi. ARED Kayseri Toplantısı ve Sektörel Eğitim Semineri’ne Kayseri’nin yanı sıra Ankara, İstanbul ve Nevşehir’den yaklaşık 100 kişi katıldı.