ARED’in YEKON üyeliği onaylandı! [ 19 Mart 2021 ]


ARED’in YEKON üyeliği onaylandı!

SOSYAL MEDYADA PAYLAŞIN :

Geçtiğimiz günlerde ARED Açıkhava ve Endüstriyel Reklamcılar Derneği, Türkiye’deki yaratıcılığın lobisini yapmak, yaratıcı endüstrileri biraraya getirmek, yaratıcılığın değer-eder ilişkisini kurmak, kamu-bürokrasi nezdinde pozitif ayrımcılık yapılması için girişimlerde bulunmak üzere vakıf ve birliklerin katıldığı bir üst dernek olan Yaratıcı Endüstriler Konseyi Derneği’nin (YEKON) üye kuruluşları arasına girdi. 

Yaratıcı Endüstriler Konseyi Derneği (YEKON), yaratıcılığın özenilen ve tercih edilen, sosyal ve ekonomik değer haline gelmesi için küresel pazarlarda da rekabet edebilirliği artırmak, fikri ve sınai mülkiyete tabi yaratıcı endüstrileri bir araya getirerek, disiplinlerarası iş birliğini teşvik edip geliştirmek, yerel ve küresel yaratıcılık eğitimi konusunda geliştirici, nitelikli çalışmalar yapmak ve eğitim sistemini daha sorgulayıcı, yenilikçi ve yaratıcı bir işgücü sunmak üzere desteklemek hedefleriyle, 2012 yılında kurulmuştu. 

YEKON bu hedeflerle pek çok değerli projeyi  hayata geçirdi. Yaratıcı endüstriler ekosistemindeki farklı kesimleri bir araya getirmeyi hedefleyen disiplinlerarası bir platform olan Yaratıcı İstanbul Atölyeleri, genel olarak yaratıcı endüstrilerde faaliyet gösteren işletme, üniversite, yerel yönetim ve işverenleri müşterek bir platformda buluşturarak 4 üst başlıktan oluşan faaliyet alanında uygulamalı çalışmalar yapmayı, kamuoyunda yaratıcı endüstrilerin ulusal ekonomiye sağladığı katma değere ilişkin bilinirlik yaratılmasına katkıda bulunmayı amaçlıyor. Reklamcılar Derneği, Türkiye Halkla İlişkiler Derneği, Grafikerler Meslek Kuruluşu Derneği, Doğrudan Pazarlama İletişimcileri Derneği, Kültür Kenti Vakfı ortaklığı ile yürütülen, Beyoğlu Belediyesi, İstanbul Teknik Üniversitesi, İstanbul Şehir Üniversitesi ve İstanbul Bilgi Üniversitesi’nin iştirakçi olarak yer aldığı proje, İstanbul Kalkınma Ajansı tarafından, 2012 Yılı Kar Amacı Gütmeyen Kuruluşlara Yönelik Yaratıcı Endüstrilerin Geliştirilmesi Mali Destek Programı çerçevesinde destekleniyor. 

YEKON Yönetim Kurulu’nda ARED’i temsil eden Başkan Ahmet Özdemirel konuyla ilgili “Geçtiğimiz ay, YEKON Yaratıcı Endüstriler Konseyi Derneği’nin bizleri de aralarında görmek istemeleri üzerine gerçekleştirdiğimiz çevrimiçi toplantı sayesinde, YEKON’u daha yakından tanıma imkanımız oldu. Sonrasında Yönetim Kurulumuzun da olumlu görüşleriyle başvurduk ve konseye dahil olduk. Dilerim, sektörlerimize katkı sağlayacak işleri birlikte hayata geçiririz. Alınan bu kararla birlikte, bizleri bekleyen çok değerli bir sürece girdiğimizi ve sektörümüz için yararlı projelerin oluşturulmasında çok önemli bir desteğe daha kavuştuğumuzu hissetmenin mutluluğunu yaşıyoruz.” dedi.