ARED’İN TASLAK MESLEK STANDARTLARI MYK SEKTÖR KOMİTESİNCE DEĞERLENDİRİLDİ [ 11 Ağustos 2017 ]


ARED’İN TASLAK MESLEK STANDARTLARI MYK SEKTÖR KOMİTESİNCE DEĞERLENDİRİLDİ
ARED’İN TASLAK MESLEK STANDARTLARI MYK SEKTÖR KOMİTESİNCE DEĞERLENDİRİLDİ
ARED’İN TASLAK MESLEK STANDARTLARI MYK SEKTÖR KOMİTESİNCE DEĞERLENDİRİLDİ

SOSYAL MEDYADA PAYLAŞIN :

Bir aylık görüş alma süresi ile son halini alan “Endüstriyel Reklamcı (Tabelacı)” ile “Endüstriyel Reklam Ölçü Keşif ve Montaj İşçisi” mesleklerinin taslak standartları, 9 Ağustos’ta Mesleki Yeterlilik Kurumu’nda gerçekleşen komite toplantısında değerlendirilerek gerekli revizyonları yapıldı.

ARED (Açıkhava Reklamcıları Derneği) ile MYK (Mesleki Yeterlilik Kurumu) arasında yapılan 23.01.2017 tarihli protokol çerçevesinde “Endüstriyel Reklamcı (Tabelacı) ile Endüstriyel Reklam Ölçü Keşif ve Montaj İşçisi” mesleklerinde ulusal meslek standartlarının ARED tarafından hazırlanması için yetki alınmıştı.

Ankara’da 14-15 Nisan tarihlerinde,  ARED’in danışmanlık firması Pamir Uygunluk Değerlendirme Hiz. Ltd. Şti.’den Y. Hakan Coşkun’un moderatörlüğünde gerçekleşen “Endüstriyel Reklamcı (Tabelacı) ile Endüstriyel Reklam Ölçü Keşif ve Montaj İşçisi Meslek Standardı Oluşturma Çalıştayı”nda sektör temsilcilerinin paylaştıkları bilgi ve tecrübeler ışığında taslak standartlar hazırlandı. Mesleki Yeterlilik Kurumu’ndan da uygunluk alınan taslak meslek standartları, ARED tarafından “Taslak Meslek Standardı Görüş ve Değerlendirme Formu” aracılığıyla toplam 92 kurum ve firmanın görüşüne açılarak, ayrıca söz konusu taslaklar 1 ay süre ile hem MYK’nın hem de ARED’in internet sitesinde kamuoyunun görüşüne sunuldu. Gelen görüşler, taslak meslek standartlarına yansıtılarak MYK Metal Sektörü Komitesi’nin inceleme ve değerlendirmesine sunulmak üzere ARED tarafından MYK’ya iletildi.

Mesleki Yeterlilik Kurumu’nda 9 Ağustos’ta gerçekleşen Metal Sektör Komitesi 39. Toplantısı’nda “Endüstriyel Reklamcı (Tabelacı)” ile “Endüstriyel Reklam Ölçü Keşif ve Montaj İşçisi” mesleklerinin taslak standartları komite üyelerince değerlendirilerek gerekli revizyon çalışmaları yapıldı. Komite üyelerinin değerlendirmeleriyle seviye 3 olan “Endüstriyel Reklam Ölçü Keşif ve Montaj İşçisi” mesleğinin seviyesinin 4 olarak güncellenmesi kararlaştırıldı.

Toplantıya Metal Sektör Komitesi Üyelerinden, Hacı Ali Eroğlu (MYK Uzman), Çağatay Kestir (Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, Mühendis), Ahmet Turan Alnıaçık (Türkiye İhracatçılar Meclisi, Met. Müh.), Adnan Paçalı (Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu, Türk Metal Sendikası, Uzman), Şeref Ünver (Milli Eğitim Bakanlığı, Ulus Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Öğretmeni), Ali Selçuk Özuyar (Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, Başuzman), Yunus Kısa (Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, İSG Uzmanı), Serpil Çimen (Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği, Türkiye Çelik Üreticileri Derneği, Direktör), Rıdvan Günay (Hak İşçi Sendikaları Konfederasyonu Mesleki Yeterlilik ve Belgelendirme Merkezi, İşletme Müdürü), Şükran Çavuş (Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Şube Müdürü), ARED’den Aynur Çakır (Genel Sekreter, ARED Okullarla İlişkiler ve Eğitim Komitesi Başkanı), Selçuk Aygüler (Yönetim Kurulu Üyesi), Şahin Acar (Okullarla İlişkiler ve Eğitim Komitesi Ankara Üyesi), Erol Gökmen (Ankara Temsilcisi), İlyas Çiçek (Sera Reklamcılık San. Tic. Ltd. Şti.), Ümit Çetin (Mask Sergi Ürünleri San. ve Tic. Ltd. Şti.) ve Şenay İpek (Koordinatör) katıldı.

Bundan sonraki aşamada MYK Yönetim Kuruluna sunulacak taslak meslek standartları, usul yönünden incelemekte, Yönetim Kurulu tarafından onaylanan ulusal meslek standartları Resmî Gazete’de yayımlanarak ulusal meslek standardı niteliği kazanmaktadır.

ARED Temsilcileri MYK Başkanını Ziyaret Etti

ARED’in hazırladığı taslak meslek standartlarını,  komite onayına sunmak üzere Mesleki Yeterlilik Kurumu’nda hazır bulunan ARED temsilcileri, MYK Başkanı Adem Ceylan’ı makamında ziyaret ettiler. Süreçle ilgili Adem Ceylan’ı bilgilendiren ARED Temsilcileri, Aynur Çakır (Genel Sekreter, Okullarla İlişkiler ve Eğitim Komitesi Başkanı), Selçuk Aygüler (Yönetim Kurulu Üyesi), Erol Gökmen (Ankara Temsilcisi), Şahin Acar (Okullarla İlişkiler ve Eğitim Komitesi Ankara Üyesi) ve Şenay İpek (Koordinatör), taslak meslek standartlarının hazırlanması çalışmalarında, ARED’e ve sektöre desteği için Adem Ceylan’a teşekkür ettiler.