ARED’İN 44. İL TOPLANTISI ÇANAKKALE’DE GERÇEKLEŞTİ [ 16 Haziran 2015 ]


ARED’İN 44. İL TOPLANTISI ÇANAKKALE’DE GERÇEKLEŞTİ
ARED’İN 44. İL TOPLANTISI ÇANAKKALE’DE GERÇEKLEŞTİ
ARED’İN 44. İL TOPLANTISI ÇANAKKALE’DE GERÇEKLEŞTİ
ARED’İN 44. İL TOPLANTISI ÇANAKKALE’DE GERÇEKLEŞTİ
ARED’İN 44. İL TOPLANTISI ÇANAKKALE’DE GERÇEKLEŞTİ

SOSYAL MEDYADA PAYLAŞIN :

ARED’in, açıkhava reklam sektörü temsilcilerini bir araya getirmek ve sektörün ihtiyaç duyduğu seminerleri düzenlemek amacıyla 2007 yılından bu yana gerçekleştirdiği il toplantıları ve sektörel eğitim seminerlerinin 44. durağı Çanakkale oldu. Açıkhava reklamcıları ARED’in liderliğinde 11 Haziran’da Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası’nda toplandılar.

ARED’in Çanakkale’de ilk defa gerçekleştirdiği sektör buluşması, Ajans İnova ve Detay Reklam’ın da destekleri ile gerçekleşti. ARED Çanakkale İl Toplantısı ve Rekabette Fark Yaratmak Semineri’nin moderatörlüğünü diğer illerde olduğu gibi ARED İstanbul üyelerinden Şaban Beyler (İstanbul Reklam) yaptı.

ARED Başkanı K. Halil Eligür Çanakkaleli Açıkhava Reklamcılarını FESPA Eurasia 2015’e Davet Etti

Halil Eligür, açılış konuşmasında konuklarla ARED’in kurulduğu yıllarda üye olduğu yurtdışındaki dernek ve federasyonlara dair gelişmeleri paylaştı. ARED’in ESF ve FESPA’nın en aktif ulusal derneklerinden biri olduğunu açıklayan Eligür, kendisinin de 2. Başkan Yardımcılığı görevini yürüttüğü ve yakın gelecekte başkanı olacağı ESF’de sürdürülen çalışmaların içinde yer alarak Avrupa’daki güncel sektörel bilgi ve gelişmelere birinci elden ulaşıldığı ve bu bilgilerin de ARED üyeleriyle paylaşıldığını belirtti. Halil Eligür, 18-22 Mayıs tarihlerinde Köln Almanya’da gerçekleşen FESPA 2015 Fuarı sırasında, ARED IV. Dönem Başkanı Yaşar Güvenen’in FESPA’nın 16. Başkanı olmasından ARED’in büyük gurur duyduğunu sözlerine ekledi.

Eligür, ARED’in sektörel işbirliğini artırmak amacıyla illerdeki üreticilerin en yetkin oldukları faaliyet alanlarının tespit edilmesini amaçlayan ARED Endüstriyel Reklam Sektörü Firmaları Arasında İşbirliği Çalışması Soru Formu’nun olumlu tepkiler aldığını not etti ve konuklardan soru formunun doldurularak ARED’e iletilmesi konusunda destek istedi.

ARED’in en önemli etkinliklerinden birinin FESPA ortaklığı ile iki yıldır başarı ile gerçekleştirilen FESPA Eurasia Fuarı olduğunu söyleyen K.Halil Eligür, FESPA Eurasia’nın gerçek sahiplerinin sektör temsilcileri olduğunu vurguladı. FESPA ve ARED’in kar amacı gütmeyen kuruluşlar olduğu için fuardan elde edilen karın düzenlenen etkinliklerle yeniden sektöre yatırıldığını belirten K.Halil Eligür, FESPA Eurasia’nın sektörün yararına düzenlenen çok özel bir fuar olduğunu belirtti. FESPA Eurasia Fuarı’nın bu yıl 10-13 Aralık 2015 tarihlerinde İstanbul CNR Expo’da üçüncü defa gerçekleşeceğini söyleyen K. Halil Eligür, sektöre seslenerek “FESPA Eurasia’da Çanakkaleli sektör temsilcilerimizi de ağırlamak istiyoruz” dedi.

ARED Başkanı K. Halil Eligür, 15. kuruluş yıldönümünü kutlayan ARED’in tüm çalışmalarına destek veren ve katkı sağlayanlara, ARED üyelerine, il temsilcilerine ve sponsorlarına Yönetim Kurulu adına teşekkür ederek konuşmasını sonlandırdı.

Rekabette Fark Yaratmak Semineri’nin Üçüncüsü Çanakkale’deydi

MESS (Türkiye Metal Sanayicileri Sendikası) Eğitim Vakfı Eğitim Müdürü Nevzat Alpay’ın bu sene üçüncüsünü gerçekleştirdiği “Rekabette Fark Yaratmak” semineri Çanakkale’de ziyaretçilerle buluştu.

Öncelikle kendisinin de uzun yıllar bünyesinde bulunduğu işletme organizasyonu ve iş geliştirme birliği olan REFA’yı dinleyicilere tanıtan Nevzat Alpay’ın Çanakkale sunumunun odağı verimlilik konusu oldu. Endüstri mühendisi olan Alpay, günümüzün rekabet koşullarında satış fiyatı sonucuna maliyet ve kar yüzdesi toplamından ulaşılamadığını, bu sonuca katma değer ve israfın toplamından oluşan bir hedef maliyet üzerine kar yüzdesi ekleyerek ulaşılması gerektiğini belirterek ARED’in konuklarını bu formülün en önemli bileşeni olan israf konusuna gösterilmesi gereken dikkat hakkında uyardı.

İsraf denilince akla en önce verimlilik konusunun geldiğini belirten Nevzat Alpay, verimliliği “kaynakların etkin kullanımı” olarak tanımladı ve ülkemizde yapılan en büyük yanlışlardan birinin verimli olmak adına kaynakların kısılması olduğunu açıkladı. Firmalarda en büyük ve önemli kayıpların insan kaynağı yönetiminden kaynaklandığını vurgulayan Nevzat Alpay, seminer konularını destekleyen kısa videolar, fıkralar ve konukların da katıldığı eğlenceli etkinliklerle interaktif bir sunum gerçekleştirdi.

Endüstriyel Reklamcılık ve Baskı Sektörü FESPA Eurasia 2015’te Buluşuyor

 FESPA Avrasya Bölgesi Satış Müdürü Betül Binici, bu yıl 10-13 Aralık’ta üçüncüsü gerçekleşecek olan FESPA Eurasia Fuarı ile ilgili sunumunu Çanakkale’de konuklarla paylaştı. Binici, FESPA Eurasia 2015’in mevcut en güncel teknolojik yenilik, uygulama ve çözümlere erişim imkanı yakalamak ve 9.000’in üzerinde sektörel temsilciyle bir araya gelme şansı bulmak anlamında sektöre önemli atılım fırsatları sunduğunu belirtti.

FESPA Eurasia Fuarı’nın Türkiye’de rakipsiz bir fuarcılık anlayışıyla düzenlendiğini ve fuarın bölge için çok önemli bir platform olduğunu ifade eden Betül Binici, elde ettiği karı sektöre geri yatıran FESPA Eurasia Fuarı’nın asıl sahibinin sektörün kendisi olduğunu söyledi. Sektör mensuplarının fuarı ziyaret ederek ya da fuara katılarak sektöre nasıl katkı sağladığını ve fuardan elde edilen gelirlerin nasıl değerlendirildiğini açıklayan Binici, FESPA Eurasia 2015’in 10-13 Aralık’ta İstanbul, CNR Expo’da düzenleneceğini hatırlatarak herkesi fuara davet etti.

ARED Çanakkale Ustalara Saygı Töreni’nde, Ustalara Plaketleri Takdim Edildi

ARED’in Geleneksel Ustalara Saygı Töreni’nde Çanakkale’deki tabela ustalarına plaketleri takdim edildi. Çanakkale’de sektörde iz bırakan tabela ve baskı ustaları Fevzi Uz (Uz Reklam), Sami Kırmış (Kırmış Reklam), Sebahattin Dinç (Dinç Reklam), Sadettin Şahin (Şahin Reklam) ve İsmail Selçuk Ülker (Ülker Reklam) için hazırlanan onur plaketlerini, ARED’in Bursa üyelerinden Seyfettin Işığıbol (Folpa Reklam) takdim etti.

ARED’in İlk Çanakkale Üyesi Detay Reklam Oldu

 ARED Çanakkale İl Toplantısı’nda ARED’in bugüne kadar Çanakkale’den ilk üyesi olan Rasim Aydoğan’ın (Detay Reklam) yaka rozetini ARED Başkanı K. Halil Eligür takdim etti.

 ARED Çanakkale Toplantısı ve Rekabette Fark Yaratmak Semineri, katılım belgelerinin takdim töreni ile sona erdi. FESPA Eurasia, Folpa Reklam, Frimpeks, İstanbul Reklam, Optimum Digital Planet, Saatçıoğlu, Set Ankara Reklam Makineleri, SDS, Şimşek Harf Sistemleri ve Unifol’un sponsorluğunda gerçekleşen etkinliğe İstanbul, İzmir ve Kayseri’den 52 kişi katıldı.

Açıkhava Reklamcıları Çanakkale’de Akşam Yemeğinde Buluştu

ARED Çanakkale Toplantısı ve Rekabette Fark Yaratmak Semineri sonrasında, Akol Hotel’de düzenlenen akşam yemeğinde bir araya gelen açıkhava reklamcıları hem birbirleri ile kaynaşma hem de iş stresini atma fırsatı buldular. FESPA Eurasia, Folpa Reklam, Frimpeks, İstanbul Reklam, Optimum Digital Planet, Saatçıoğlu ve SDS firmalarının sponsorluğunda gerçekleşen yemeğe, ARED Yönetim Kurulu Üyeleri, Genç Aredliler, Çanakkale, İstanbul ve İzmirli sektör temsilcilerinden 40 kişi katıldı.

ARED’in bir sonraki İl Toplantısı, 8 Ekim’de İzmir’de gerçekleşecek!