ARED İl Toplantıları’nın 2017 Yılındaki Son Durağı Antalya Oldu [ 23 Ekim 2017 ]


ARED İl Toplantıları’nın 2017 Yılındaki Son Durağı Antalya Oldu
ARED İl Toplantıları’nın 2017 Yılındaki Son Durağı Antalya Oldu

SOSYAL MEDYADA PAYLAŞIN :

ARED’in sektörümüzün firma sahipleri, karar vericileri ve yöneticileri ile bir araya gelerek, ARED faaliyetleri ile ilgili bilgi vermek, sektör hakkında sohbet etmek ve Eğitim Semineri düzenlemek amacıyla 2007 yılından beri gerçekleştirdiği İl Toplantıları’nın 2017 yılındaki son durağı, 19 Ekim 2017 tarihinde 4. kez ziyaret ettiği Antalya oldu.

ARED Yönetim Kurulu Üyeleri toplantı öncesinde, ARED Antalya İl Temsilcisi Ahmet Bayraktar ile Genç Aredliler Genel Sekreteri Alper Tenşi’nin de katılımıyla, Ekim 2017 Yönetim Kurulu Toplantısı’nı gerçekleştirmek üzere SDS Antalya’da buluştular.

Yönetim Kurulu Toplantısı’nın ardından, ARED Antalya Toplantısı ve “Reklamcıdan İnsan Sarrafı Olur Mu?” Eğitim Semineri’nin gerçekleştirileceği Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği’ne (AESOB) geçildi.

Şaban Beyler’in (İstanbul Reklam) moderatörlüğünde başlatılan toplantının açılış ve hoş geldiniz konuşmasını gerçekleştiren ARED Başkanı Halil Eligür konuşmasına, Antalya İl Temsilcisi Aktif Dijital’den Ahmet Bayraktar, Genç Aredliler Genel Sekreteri Alper Tenşi, Antalya Otelciler, Pansiyoncular, Camcılar, Reklamcılar ve Matbaacılar Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Özcan Sucu’ya, toplantının gerçekleştirilmesine sponsorluklarıyla destek veren; Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği, Antalya Otelciler, Pansiyoncular, Camcılar, Reklamcılar ve Matbaacılar Esnaf ve Sanatkarlar Odası, FESPA Eurasia, Fleksmedia, İstanbul Reklam, Rekpa Display Reklam Ürünleri, SDS ve Unifol firmalarına, Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Yönetimi’ne, ARED’i ağırladıkları için SDS Antalya ve Sebahattin Çulgatay’a ve tüm emeği geçenlere sektörümüz adına teşekkür ederek başladı.

Önceki senelerde 15 Şubat 2008 tarihinde araç kaplama, led teknolojisi ve uygulamaları, kompozit panel, iş güvenliği, sektör firmalarının belediyelerle ilişkileri konusunda bilgilendirme konularını içeren seminer, 12 Haziran 2010 tarihinde araç kaplama ile led teknolojisi ve uygulamaları konulu seminer ve 13 Kasım 2014 tarihinde günlük yönetim seminerini gerçekleştirmek için Antalya’ya 3 kez gelmiş olan ARED’in Antalya’ya 4. gelişi olduğunu vurgulayan Halil Eligür, ARED’in faaliyetlerini uzun uzun anlatmak yerine, 2. Başkan Yardımcılığı görevini yürüttüğü ESF’nin 13 Ekim 2017 tarihinde katıldığı toplantısından söz etti. Avrupa izlenimlerini paylaşan Halil Eligür, Türkiye’deki kriz, durgunluk ve rekabetin Avrupa’da da aynı şekilde sürdüğünü ve Avrupa’nın da Türkiye ile aynı sarmalda olduğunu belirtti. ESF toplantısında sunumu yapılan akıllı tabeladan söz ederek, kurulacak sistemle uzaktan erişim ile ışık ayarı, enerji tasarrufu yapılabileceğini dile getiren Halil Eligür, çok uzak bir teknolojiymiş gibi görünse de ışıkları arızalanan ve yanmayan tabela için hemen yetkilisine mail gönderilebilecek bir sistemin geliştirilebileceğinden bahsetti. ESF grubundaki İtalya Derneği’nin aktardığı bilgilere göre; tabela aydınlatmalarında ansülümen ölçümlerinin başladığını söyleyen Halil Eligür, Endüstri 4.0’ın henüz Endüstriyel Reklamcılık sektörüne çok yakın gözükmemesine rağmen, anlattığı sistemlerin yakın zamanda hayata geçirilebileceğini vurguladı. Halil Eligür üretici firma sahiplerine, müşterilere verdikleri fiyat tekliflerinde ölçü keşif bedelini mutlaka hesap etmelerini, fiyata eklemeseler bile bedeli belirtip alınmayacağını dile getirmelerini önerdi.

Sektörümüzün en önemli sorunlarından birinin eğitimli eleman eksikliği olduğunun altını çizerek, okullarla ilişkilerinin oldukça güçlü olduğunu, eğitime çok önem verdiklerini söyledi ve buna istinaden Mesleki Yeterlilik Kurumu ile yürütülen meslek standartları çalışmalarında da sona yaklaştıklarını, bu çalışmaların sonunda işbirliğindeki okullardaki bölümlerin dal ya da alan olma girişimlerini başlatacaklarını belirtti.

ARED’in ulusal ve uluslararası üyelikleri ile de güçlü bir network’e sahip olduğunu vurgulayan Halil Eligür, son olarak da FESPA Eurasia fuarında herkesi ağırlamak istediklerini dile getirerek, “FESPA Eurasia hepimizin fuarı” vurgusunu yaptı.

Halil Eligür’ün açılış ve hoş geldiniz konuşmasının ardından AESOB Başkanı Adlıhan Dere de kısa bir açılış konuşması yaparak, toplantıya katılanlara verimli bir eğitim semineri diledi ve sonrasında, toplantıya katılanlarla tanışma bölümü gerçekleştirildi.

Yeni Üyelere Rozet Takdimi Töreni’nde Ahmet Bayraktar (Aktif Dijital Baskı Sistemleri, Antalya), İlyas Kocaata (Rekpa Display Reklam Ür. İnş. Turz. San. Tic. Ltd. Şti., Antalya) ve Hüseyin Küçükoğlu’na (Manavgat Renk Reklamcılık Tur. Tic. Ltd. Şti., Antalya) rozetlerini ARED Başkanı Halil Eligür takdim etti.

ARED (Açıkhava Reklamcıları Derneği) ve FESPA (The Federation of Screen and Digital Printers Associations – Serigrafi ve Dijital Baskı Dernekleri Federasyonu) ortaklığı ile FESPA Eurasia Fuarcılık A.Ş. tarafından, 7-10 Aralık 2017 tarihlerinde İstanbul CNR Expo Yeşilköy Fuar Merkezi’nde bu yıl beşinci defa ve uluslararası olarak düzenlenecek olan FESPA Eurasia Fuarı’nın Pazarlama Koordinatörü Buse Hacioğlu, FESPA Eurasia 2017 fuarında yer alacak etkinlik ve eğitim alanı, tekstil alanı ve araç kaplama yarışması gibi fuar etkinliklerinden bahsetti. 2016 yılının infografik raporundan sayısal veriler sunan Buse Hacioğlu, fuarın kapsamının 80’den fazla ülkeye yayıldığını ve 10.000 profesyonel ziyaretçi beklendiğini dile getirdi.

FESPA Eurasia Pazarlama Koordinatörü Buse Hacioğlu’nun gerçekleştirdiği sunum sonrasında Eğitmen İlker Kaldı, “Reklamcıdan İnsan Sarrafı Olur mu” Eğitim Semineri’ni gerçekleştirdi. İlker Kaldı, katılımcılara Kişilik Analiz Testi dağıtarak, herkesin interaktif bir şekilde seminere katılmasını sağladı. Kişilik Analiz Testi’nin “Sarı, Kırmızı, Yeşil ve Mavi” renklerine göre ayrılan sonuçlarından bahseden İlker Kaldı semineri, bu kişiliklerin iş hayatına yansımalarına değinerek sürdürdü ve katılımcılara örnekler vererek iş hayatındaki etkilerinin nasıl olabileceğini anlattı.

Eğitim Semineri sonrasında katılım belgelerinin dağıtımını, ARED Yönetim Kurulu Üyesi Ali Tekin Çelik, ARED Üyesi Kemal Atay (Reklam Atay, Antalya) ve Konya’nın duayen tabela ustalarından Mustafa Kemal Çimen (Çimen Reklam Paz. San. Tic. Ltd. Şti., Konya) yaptı.

ARED Antalya Toplantısı ve “Reklamcıdan İnsan Sarrafı Olur Mu? Eğitim Semineri”ne, Antalya’nın yanı sıra Ankara, İstanbul, Konya ve Mersin’den 33 firmadan yaklaşık 50 ikişi katılım sağladı.

Toplantının tamamlanmasının ardından ARED Yönetim Kurulu Üyeleri, ARED Üyesi Reklam Atay firmasına ziyarette bulundu. ARED Yönetim Kurulu Üyeleri bu ziyarette Reklam Atay’ın üretimi olan, 3D olarak krom levha malzemeden üretilen, led ışıkla önden ve arkadan duvara yansıyacak şekilde aydınlatılan iç mekan duvar tabelalarını ve diğer ürün çeşitlerini yerinde görme fırsatı buldular.

Reklam Atay ziyaretinin ardından Akşam Yemeği’nin gerçekleştirileceği Lara Balık Evi Restoran’a geçildi ve Halil Eligür kısa bir açılış ve hoş geldiniz konuşması gerçekleştirerek, yemeğe katılanlara teşekkürlerini iletti. Sektörün iş ortamı dışında da bir araya gelmesini sağlayan toplantı ve yemek, Antalya’da buluşan Endüstriyel Reklamcılık sektörü için de bu fırsatı yaratmış oldu.