ARED İl Toplantıları İzmir ile geri döndü! [ 18 Mart 2022 ]


ARED İl Toplantıları İzmir ile geri döndü!

SOSYAL MEDYADA PAYLAŞIN :

ARED Açıkhava ve Endüstriyel Reklamcılar Derneği’nin, endüstriyel reklamcılık sektörünü her alanda bilinçlendirmek amacıyla 2007 yılından bu yana düzenlediği toplantıları, İzmir organizasyonu ile geri döndü.

Sektörün firma sahipleri, karar vericileri ve yöneticileri ile bir araya gelerek, ARED faaliyetleri ve FESPA Eurasia 2022 Fuarı ile ilgili bilgi vermek, sektör hakkında sohbet etmek ve “Krizde Duygusal Dayanıklılık Eğitimi”ni düzenlemek amacıyla, 10 Mart 2022 tarihinde, 13:30-17:00 arasında, İzmir Ticaret Odası’nda ARED İzmir Toplantısı ve Sektörel Eğitim Semineri düzenlendi. 

Toplantı; ARED Başkanı Şahin Acar’ın gerçekleştirdiği ziyaretlerin ardından, ARED Başkanı ve Yönetim Kurulu Üyelerinin organizasyonunda, İzmir Ticaret Odası Meclis Üyesi, 52. Grup Meslek Komitesi Başkanı Filiz Avcı Belet, ARED İzmir İl Temsilcisi Çığır Reklam’dan Nazım Kaytan, ARED VI. ve VII. Dönem Yönetim Kurulu Üyesi Gözdecan Reklam’dan Fatih Özcan’ın destekleri ve ARED V. ve VI. Dönem Başkanı Sistem Printing Company’den Birol Fedai ve ARED Kurucu Üyesi Pimms A.Ş.’den Selahattin Aygüler’in katılımlarıyla, FESPA Eurasia, Folpa, Frimpeks, Pass Dijital, SDS, Süstaş ve Unifol firmalarının sponsorluklarıyla gerçekleştirildi.

Toplantı; ARED Başkanı Şahin Acar ve İzmir Ticaret Odası Meclis Üyesi, 52. Grup Meslek Komitesi Başkanı Filiz Avcı Belet’in açılış konuşmalarıyla başladı. Hoş geldiniz konuşmasını gerçekleştiren ARED Başkanı Şahin Acar konuşmasına, organizasyonda görev alanlara, sponsorluklarıyla destek verenlere ve katılımları ile misafirperverlikleri için tüm salona teşekkür ederek başladı.

Şahin Acar, ARED’in sektördeki iletişimi mümkün olduğunca artırmaya ve güçlendirmeye yönelik düzenlediği il toplantılarında, ARED’in de yerel sektör sorunlarını birebir dinleme imkanı bulduğunu belirtti. İzmir’in “Uluslararası İnovasyon ve Girişimcilik Kentine Dönüşümü” vizyonu çerçevesinde ortaya koyduğu, kentin nitelikli insan kaynağını ve İzmir’in gücünü ifade eden İzQ Girişimcilik ve İnovasyon Merkezi projesini yakından takip ettiğini belirten Acar organizasyonun gerçekleştiği İzmir Ticaret Odası’na bir kez daha teşekkür etti.

Son yıllarda sektörde teknoloji, makine ve bilgisayarların yoğun kullanımı ve çeşitlenme ile levhacılıktan başlayıp tabelacılık ve açıkhava reklamcılığı gibi terimlerin kullanılmaya devam edildiği sektörümüzün artık Dernek ad değişiminde de belli olduğu üzere endüstriyel reklamcılık şeklinde isimlendirildiğini belirtti. Haksız rekabet ortamı ile başlayan ilan ve reklam vergilerinin fazlalığı, tahsilatlarda yaşanan zorluklar, nitelikli eleman sıkıntısı, sigorta primlerinin yüksekliği ve enerji zamları gibi konuların ARED gibi bir çatı altında olmak ve bu sayede birlikteliği sağlamak ile çözümlenebileceğini belirten Şahin Acar, ulusal ve uluslararası düzeyde yüksek temsiliyet isteyen tüm sektör paydaşlarını üyeliğe davet etti. ARED’in Açıkhava ve Endüstriyel Reklamcılıkta Dünden Bugüne Ustalarımız kitabı, ARED Tabela ve Baskı Müzesi girişimleri, ARED Atölye çalışmaları, ARED Ödülleri yarışması ve iş birliğindeki okullarla ilişkileri gibi daha pek çok faaliyetinden bahseden Acar konuşmasının devamında salondaki tüm katılımcıları ARED ve FESPA ortaklığıyla 1 – 4 Aralık 2022’de İFM’de (İstanbul Fuar Merkezi) düzenlenecek 9. FESPA Eurasia Fuarı’nı ziyaret etmeye davet etti ve  konuşmasını toplantıya dair iyi dileklerle sonlandırdı.

Açılış konuşmalarının ardından gerçekleşen tanışma bölümünde farklı illerden bir araya gelen katılımcılar tek tek söz alarak hem kendilerini hem de firmalarını tanıttılar. Katılımcıların birbiriyle tanışmasının ardından toplantıya katılım sağlayabilmiş olan yeni üyelere rozet takdimi gerçekleştirildi.

Programın devamında Ruhan Maral “Krizde Duygusal Dayanıklılık” eğitimini, bir kez ara vererek, iki bölüm halinde gerçekleştirdi. Son derece interaktif bir şekilde, etkileyici bir sunum eşliğinde gerçekleştirilen eğitimde Maral katılımcılara, profesyonel hayatta yaşanan özellikle olumsuz durumlarda ve kriz anlarında uygulanabilecek yapıcı-kalıcı çözümlere ve benimsenmesi gereken tavıra ilişkin oldukça yararlı tüyolar verdi.

Toplantı sonunda ise katılımcılara katılım belgeleri, organizasyonda emeği geçenlere teşekkür belgeleri takdim edildi. ARED İzmir İl Toplantısı ve Sektörel Eğitim Semineri’ne İzmir’in yanı sıra Denizli, Manisa, Aydın ve İstanbul’dan toplam 45 kişi katılım sağladı.