ARED Giresun Toplantısı ve Sektörel Eğitim Seminerini geride bıraktık! [ 26 Temmuz 2022 ]


ARED Giresun Toplantısı ve Sektörel Eğitim Seminerini geride bıraktık!

SOSYAL MEDYADA PAYLAŞIN :

ARED Açıkhava ve Endüstriyel Reklamcılar Derneği’nin, endüstriyel reklamcılık sektörünü her alanda bilinçlendirmek amacıyla 2007 yılından bu yana düzenlediği toplantılarının 66.’sı Giresun’da gerçekleştirildi.

Sektörün firma sahipleri, karar vericileri ve yöneticileri ile bir araya gelerek, ARED faaliyetleri ve FESPA Eurasia 2022 Fuarı ile ilgili bilgi vermek, sektör hakkında sohbet etmek, “Endüstriyel Reklamcılıkta Başarının Sürekliliği Eğitim Semineri” ve “Led ve Endüstriyel Reklam Aydınlatma Uygulamaları Eğitim Semineri”lerini düzenlemek amacıyla, 21 Temmuz 2022 tarihinde, 13:30-17:00 arasında, Giresun Ticaret ve Sanayi Odası’nda ARED Giresun Toplantısı ve Sektörel Eğitim Semineri düzenlendi. 

Toplantı; ARED Başkanı Şahin Acar’ın ve Başkan Yardımcısı Şaban Beyler ile Yönetim Kurulu Üyesi Muharrem Yıldırım’ın gerçekleştirdiği ziyaretlerin ardından, ARED Başkanı ve Yönetim Kurulu Üyelerinin organizasyonunda, Giresun Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Şükrü Ataün, ARED 9. Dönem Başkanı Ahmet Özdemirel, ARED Giresun İl Temsilcisi Marko Medya’dan Yunus Türk, ARED Giresun Üyesi Mega Reklam’dan Faruk Hancı ve seminer konuşmacıları olan Gama Reklam’dan Mehmet Özbakır ile Zenit Led’ten Halil İbrahim Şirin’in katılımlarıyla, Almanac Plastik, FESPA Eurasia, Folpa, İstanbul Reklam, Pass Dijital, SDS ve Unifol firmalarının sponsorluklarıyla gerçekleştirildi.

Toplantı; ARED Başkanı Şahin Acar, Giresun Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Şükrü Ataün, 9. Dönem ARED Başkanı Ahmet Özdemirel ve ARED Giresun İl Temsilcisi Marko Medya’dan Yunus Türk’ün açılış konuşmalarıyla başladı. Hoş geldiniz konuşmasını gerçekleştiren ARED Başkanı Şahin Acar konuşmasına, organizasyonda görev alanlara, sponsorluklarıyla destek verenlere ve katılımları ile misafirperverlikleri için tüm salona teşekkür ederek başladı.

Şahin Acar, ARED’in sektördeki iletişimi mümkün olduğunca artırmaya ve güçlendirmeye yönelik düzenlediği il toplantılarında, ARED’in de yerel sektör sorunlarını birebir dinleme imkanı bulduğunu belirtti. Son yıllarda sektörde teknoloji, makine ve bilgisayarların yoğun kullanımı ve çeşitlenme ile levhacılıktan başlayıp tabelacılık ve açıkhava reklamcılığı gibi terimlerin kullanılmaya devam edildiği sektörümüzün artık Dernek ad değişiminde de belli olduğu üzere endüstriyel reklamcılık şeklinde isimlendirildiğini belirtti. Haksız rekabet ortamı ile başlayan ilan ve reklam vergilerinin fazlalığı, tahsilatlarda yaşanan zorluklar, nitelikli eleman sıkıntısı, sigorta primlerinin yüksekliği ve enerji zamları gibi konuların ARED gibi bir çatı altında olmak ve bu sayede birlikteliği sağlamak ile çözümlenebileceğini belirten Şahin Acar, ulusal ve uluslararası düzeyde yüksek temsiliyet isteyen tüm sektör paydaşlarını üyeliğe davet etti. ARED Tabela ve Baskı Müzesi girişimlerinden bahseden Acar katılımcılara, Ankara Koç Müzesi iş birliğinde “Geçmişten Günümüze Tabela Sergisi”nin yaz aylarında açılacağının müjdesini verdi.

“Endüstriyel reklamcı ile ölçü, keşif ve montaj işçisi” mesleklerinin ulusal yeterlilikleri belirlenmiş meslekler arasına alınarak, resmi gazetede yayınlanmış olmasının sektörümüz adına büyük bir kazanım olduğunu vurgulayan Acar ARED’in, endüstriyel reklamcılığın Milli Eğitim Bakanlığı ile Mesleki ve Teknik Anadolu Liselerinde bir dal olarak okutulacak olması çabası içinde olduğundan bahsetti. Şahin Acar konuşmasının devamında salondaki tüm katılımcıları ARED ve FESPA ortaklığıyla 1 – 4 Aralık 2022’de İFM’de (İstanbul Fuar Merkezi) düzenlenecek 9. FESPA Eurasia Fuarı’nı ziyaret etmeye davet etti ve  konuşmasını toplantıya dair iyi dileklerle sonlandırdı.

Açılış konuşmalarının ardından gerçekleşen tanışma bölümünde farklı illerden bir araya gelen katılımcılar tek tek söz alarak hem kendilerini hem de firmalarını tanıttılar. Katılımcıların birbiriyle tanışmasının ardından toplantıya katılım sağlayabilmiş olan yeni üyelere rozet takdimi ve ARED Giresun Ustalara Saygı Töreni çerçevesinde bölgedeki tabela ustalarımız olan Ahmet Çavuşoğlu, İsmet Küçükbaybal, Mehmet Özkaya, Mümtaz Hakyemez ve Yücel Erdoğan’a plaket takdimi gerçekleştirildi.

Programın devamında Gama Reklam’dan Mehmet Özbakır “Endüstriyel Reklamcılıkta Başarının Sürekliliği Eğitim Semineri”, Zenit Led’ten Halil İbrahim Şirin ise “Led ve Endüstriyel Reklam Aydınlatma Uygulamaları Eğitim Semineri” sunumlarını yaptılar ve katılımcıların soruları yanıtlandı. Son derece interaktif bir şekilde gerçekleştirilen eğitimlerde katılımcılar sorularına birebir yanıt alma ve profesyonellerin tecrübelerinden yararlanma fırsatı buldular.

Toplantı sonunda ise katılımcılara katılım belgeleri, organizasyonda emeği geçenlere teşekkür belgeleri takdim edildi. ARED Giresun Toplantısı ve Sektörel Eğitim Semineri’ne Giresun’un yanı sıra Samsun, Ordu, İstanbul, Eskişehir, Kayseri ve Ankara’dan toplam 55 kişi katılım sağladı.