ARED, FESPA 2015’te Türkiye’den Katılımcı ve Ziyaretçilerle Bir Araya Geldi [ 02 Haziran 2015 ]


ARED, FESPA 2015’te Türkiye’den Katılımcı ve Ziyaretçilerle Bir Araya Geldi
ARED, FESPA 2015’te Türkiye’den Katılımcı ve Ziyaretçilerle Bir Araya Geldi
ARED, FESPA 2015’te Türkiye’den Katılımcı ve Ziyaretçilerle Bir Araya Geldi

SOSYAL MEDYADA PAYLAŞIN :

ARED’in üyesi olduğu, FESPA Eurasia’nın ortağı FESPA’nın bugüne kadarki en büyük fuarı FESPA 2015, 18-22 Mayıs’ta Köln’de gerçekleşti.

Beş gün süren “Baskı Evreninizi Keşfedin” temalı fuarın ilk üç gününde 21.000’den fazla tekil ziyaretçi girişi gerçekleşti. Türkiye’den 19 firmanın fuar katılımcısı olarak yer aldığı FESPA 2015’te ARED, Türk katılımcıları standlarında ziyaret etti ve 18 Mayıs’ta Türk katılımcı ve ziyaretçileri FESPA standında ağırladı.

ARED üyelerinden Alniz, Alvisual, Bagü, Flomak, Frameless, Frimpeks, M&T Displays, Olympos, Ores, Öz Anadolu Kimya, Serimak, Solvetex ve Unifol firmalarının yanı sıra Türkiye’den ayrıca Ansal, Dropjet, Karya Tekstil, Liteks, Mera ve UES Makina firmaları FESPA 2015’te katılımcı olarak ziyaretçilerle buluştular.

18 Mayıs’ta 15:00-16:00 saatleri arasında FESPA Standı’nda Türk katılımcı ve ziyaretçilerle bir araya gelen ARED ayrıca 19 Mayıs gecesi düzenlenen FESPA Ödülleri Gala Yemeği’nde Lascelle Barrow’dan FESPA Başkanlığı görevini devralan ARED IV. Dönem Başkanı Yaşar Güvenen’i de yalnız bırakmadı.

FESPA Yönetim Kurulu’na 2008 yılında ARED’in adayı olarak katılan ve FESPA Eurasia İstanbul ve European Sign Expo’nun oluşumu ve gelişiminde FESPA Yönetim Kurulu Üyeliği sürecinde aktif olarak katkı koymuş olan Yaşar Güvenen, teşekkür konuşmasında “FESPA Başkanı olmuş olmaktan büyük gurur duyuyorum. FESPA Ailesi’ne katıldığım günden beri 37 Ulusal Üye Derneğimiz ile kurulan güçlü küresel bağları ve kişisel bağlantıları ilk elden deneyimleme şansı buldum” sözleriyle FESPA üye derneklerinin federasyon stratejisinde ve FESPA’nın “Amaç İçin Kazanç” felsefesi bağlamında oynadıkları merkezi rolün altını çizdi.

Gala yemeğinde ayrıca baskı sektörünün en iyilerini ödüllendirmeyi amaçlayan dünyanın tek bağımsız yarışması 2015 FESPA Ödülleri’nin kazananları açıklandı. FESPA Ödülleri, serigrafi, dijital, multi-teknoloji baskı, tabela, tekstil, dekor ve endüstriyel ürün alanları gibi geniş bir yelpazede 17 kategoride dağıtıldı.

FESPA Fuarları, Temmuz ayında FESPA Africa, Ağustos’ta FESPA Mexico ve Ekim’de FESPA China ile devam edecek. FESPA, 2015 yılı fuarlarını FESPA’nın en büyük bölgesel fuarı olan, ARED’in ortağı olduğu, bu yıl üçüncüsü 10-13 Aralık’ta İstanbul CNR Expo’da gerçekleşecek FESPA Eurasia ile noktalayacak.