ARED, endüstriyel reklamcılık sektörüne değer katanları da tarihe kaydedecek [ 31 Ağustos 2020 ]


ARED, endüstriyel reklamcılık sektörüne değer katanları da tarihe kaydedecek

SOSYAL MEDYADA PAYLAŞIN :

Tabelacılık mesleğine, reklamcılığın ve görsel tasarımın köklerine bağlılığını her fırsatta ifade eden, sektörün ortaya çıkmasını ve ilk yıllarından bu yana desteklenmesini sağlayan ustalarla, sektördeki yeni nesli bir araya getirmeye özen gösteren ARED, Açıkhavada Dünden Bugüne Ustalarımız kitabının kapsamını genişletmeye hazırlanıyor.

ARED, açıkhava ve endüstriyel reklamcılık sektörü geçmişine sahip çıkmak, mesleğin ve sektörde iz bırakan ustaların saygınlığını yeni kuşaklara aktarmak amacıyla 2011 yılından itibaren gerçekleştirdiği il toplantılarında “ARED Ustalara Saygı’’ törenleri düzenledi. Bu organizasyonlarla ulaştığı ustaların fotoğraflı özgeçmişlerine ve başarı öykülerine, resmi internet sitesinde yer verdiği gibi elde ettiği bilgileri bir kitap haline getirerek  2015 yılında, “Açıkhavada Dünden Bugüne Ustalarımız” adıyla yayınlanmıştı. 

Açıkhavada Dünden Bugüne Ustalarımız kitabının ikinci baskısı hazırlanıyor

20. yıl dönümünü kutlamalarına devam eden Dernek bugünlerde “Açıkhavada Dünden Bugüne Ustalarımız” kitabının ikinci baskısı için çalışmalarını hızlandırdı. Kitabın ilk yılı olan 2015’ten bu yana gerçekleştirilen il toplantıları ve ziyaretler neticesinde, sektörün geçmişinde büyük emekleri bulunan yeni ustalarla ilgili bilgiler toplanmıştı. Yeni isimlerin yayını resmi internet sitesinden yapılmaya devam etse de henüz kitap haline getirilmemişti. Bu yayınla sektöre tarihsel bir kaynak geliştirmeyi de hedefleyen ARED, yeni isim ilaveleriyle birlikte tüm ustalarının işe başlama hikayesini, çıraklık ve ustalık evrelerinde neler yaptığını ve hayata geçirdikleri işleri kitaplaştıracak.

Sektöre değer katanlar da unutulmayacak

ARED “Açıkhavada Dünden Bugüne Ustalarımız” kitabının ikinci baskısında “Sektöre Değer Katanlar”a da yer vermeyi hedefliyor. Ustalarla ilgili belirlenen kriterlerin dışında kalan fakat sektörün gelişimi için önemli çalışmalar ortaya koymuş kişiler kitabın “Sektöre Değer Katanlar” sayfalarında yerini bulacak.

Değer katanlar için geçerli olacak kriterler belirlendi

Kitabın “Sektöre Değer Katanlar” bölümünde yer alacak kişilerin; sektörde ilkleri gerçekleştirmiş olması, yaptığı işlerle ve saygınlığı ile sektörde örnek olması, meslekte sevilen saygın bir kişi olması, birçok sektör temsilcisini yetiştirip mesleğe katmış olması, kişiliği ve dürüstlüğü ile çevresinde örnek olması, mesleğinde güzel çalışmaları uzun yıllar yapmış olması, sektörde 20 yıl ve üzerinde faaliyet göstermesi, 50 yaş ve üzerinde olması ve emekli de olabileceği belirtiliyor. ARED Başkanı Ahmet Özdemirel “Endüstriyel reklamcılık sektörüne önemli katkıları olan, sektörün günümüzdeki önde gelen isimlerini yetiştirmiş ve böylece büyümeyi sağlamış değerli ustalarımızı tespit etme ve kamuoyuna sunar hale getirme çalışmamızı büyük bir gururla gerçekleştiriyorduk. Lakin Yönetim Kurulu’ndaki arkadaşlarımla birlikte kitabın kapsamını genişletme kararı aldık. Çünkü ARED sektörün tüm değerlerine sahip çıkmayı ilke edinen bir Dernek. Ustalık geçmişi olmayan fakat sektörün ilerlemesinde büyük emekleri olan değerli sektör mensuplarımızı da ikinci baskımıza dahil edecek ve 20. yıl kutlamalarımızı ortaya çıkan bu tarihi kaynakla taçlandıracağız.” dedi.

Sektöre Değer Katanlar Tespit Kayıt Formu için tıklayınız.