ARED Endüstriyel Reklam Ödülü’nün Kazananları Belli Oldu! [ 13 Aralık 2018 ]


SOSYAL MEDYADA PAYLAŞIN :

Murat Ürünsak Anısına Düzenlenen 4. Geleneksel ARED Endüstriyel Reklam Ödülü’nün Kazananları Belli Oldu

FESPA Eurasia 2018 Fuarı’nın üçüncü günü, 8 Aralık’ta fuarın kapanış saatine kadar kullanılan oylar sonucunda bu yıl ARED’in Kurucu, Onursal 1. ve 2. Dönem Başkanı Murat Ürünsak anısına düzenlenen 4. Geleneksel ARED Endüstriyel Reklam Ödülü’nün kazananları belirlendi. Yarışmanın 4. yılında, 9 firmadan toplam 15 uygulama ile başvuru yapıldı.

15 başvuru arasından finale kalan üç proje, jüri üyeleri Ahmet Özdemirel (Duygu Reklam, Eskişehir), K. Halil Eligür (Standart-Tim Reklamcılık San. ve Tic. A.Ş., İstanbul), Şaban Beyler (İstanbul Reklam, İstanbul), Durmuş Karataş (Karataş Reklam San. ve Tic. Ltd. Şti., Mersin), Öğr. Gör. Murat Dorkip (Hacettepe GSF Grafik Sanatlar Bölümü Öğretim Üyesi, Rekmay A.Ş., Ankara), Celalettin Kesikbaş (Eskişehir Sanayi Odası Başkanı, Lava Metal Döküm Sanayi ve Ticaret A.Ş., Eskişehir) ve Özlem Özel’in (Publicis İstanbul, İstanbul) 0-10 üzerinden yaptıkları puanlamalar sonucunda; Kayseri OSB, Kaya Palazzo ve Vodafone için yapılmış projeler kazananlar olarak belirlendi.

ARED’in Kurucu, Onursal ve 1. ve 2. Dönem Başkanı Murat Ürünsak Anıldı

Üç finalistin projeleri, fuar alanında bulunan oylama alanında sergilendi ve fuar katılımcıları ile ziyaretçileri üç gün boyunca beğendikleri projeleri oyladı. Yarışmanın kazananı 9 Aralık’ta ARED-Club FESPA standında gerçekleştirilen törende açıklandı. ARED Koordinatörü Şenay İpek’in sunumuyla başlayan törende ARED Başkanı Ahmet Özdemirel kısa bir açılış konuşması gerçekleştirdi ve ARED’in Kurucu, Onursal ve 1. ve 2. Dönem Başkanı Murat Ürünsak’ı saygıyla andıklarını dile getirdi.

Murat Ürünsak’ın biyografisinin okunması sonrasında bu sene ilk olan oylamaya katılanların çekilişi için ARED 8. Dönem Başkanı Halil Eligür sahneye davet edildi. Halil Eligür tarafından yapılan çekiliş sonucunda oylamaya katılanlar ödülü olarak bluetooth hoparlör’ün kazananı, İzmir Mersinli Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’den Serhat Günbeyi oldu.

Jüri oylaması sonrası yine bu sene ilk defa takdim edilen Murat Ürünsak Mansiyon Ödülü’nün kazananı A City AVM projesiyle Ankara’dan Morova Reklam olarak belirlenmişti. Printer (yazıcı) kazanan Murat Ürünsak Mansiyon Ödülü’nün sahibi Morova Reklam ödül törenine katılamadığı için ödül, Rahmetli Murat Ürünsak’ın eşi Candan Ürünsak tarafından Mustafa Göktürk’e (ARED Yönetim Kurulu Üyesi, İstanbul) takdim edildi.

Rahmetli Murat Ürünsak’ın eşi Candan Ürünsak törende gerçekleştirdiği konuşmada, Murat Ürünsak’ın hatırlanmasından mutluluk duyduğunu ve onurlandığını dile getirerek duygularını ifade etti.

Birinci, İkinci ve Üçüncü, FESPA Eurasia 2018’deki Oylama Sonucunda Belirlendi

ARED Başkanı ve projenin mimarı Ahmet Özdemirel tarafından takdim edilen ödüllerde birinciliği ARED12 rumuzlu çalışması ile İstanbul’dan Sev Açıkhava Reklam’ın Vodafone projesi, ikinciliği ARED4 rumuzlu çalışması ile Girne, Kıbrıs’tan Magictouch’ın Kaya Palazzo projesi ve üçüncülüğü ise ARED1 rumuzlu çalışması ile Kayseri’den Tura Reklam’ın Kayseri OSB projesi elde etti.

Murat Ürünsak anısına düzenlenen 4. Geleneksel ARED Endüstriyel Reklam Ödülü’nün birincisi olan Sev Açıkhava Reklam, 14-17 Mayıs tarihlerinde Almanya, Münih’te gerçekleşecek FESPA 2019’a 1 gece 2 gün konaklamalı çift kişilik ziyaret ödülünü kazanmanın yanı sıra FESPA Awards 2019’da ücretsiz yarışmacı olma şansını da elde etti. Ödülü, Sev Açıkhava Reklam’dan Ahmet Uruç teslim aldı.

İkincilik ödülünün kazananı Magictouch, Muğla Akyaka’daki Elif Hanım Hotel & Spa’da çift kişilik 2 gece 3 gün konaklamalı tatil kazandı. Ödülü, Magictouch’tan Özlem Özbekoğlu ve Emine Seyitoğlu teslim aldı.

Üçüncülük ödülünün kazananı Tura Reklam, mağaza hediye kartı kazandı. Ödülü, Tura Reklam’dan Yusuf Turan teslim aldı.

Ürünsak Anısına Düzenlenen 4. Geleneksel ARED Endüstriyel Reklam Ödülü Kazananları Düşüncelerini Paylaştı

Birincilik ödülünü kazanan Sev Açıkhava Reklam, Ahmet Uruç: “Yarışmaya katılırken aslında ödül kazanmak gibi bir amacımız yoktu, sadece burada yer almak istedik, aranızda olduğumuzu göstermek istedik, başka arkadaşlarımızı da teşvik etmek istedik. Herkes elindeki projeyle yarışmaya katılsın, değerlendirme arasında olmak bile zaten gurur verici. FESPA Awards’da da ülkemizi temsil edecek olmak gurur verici.“

Röportaj için tıklayınız

İkincilik ödülünü kazanan Magictouch, Özlem Özbekoğlu: “Finale kalmak bile çok önemli bizim için. Çok güzel burada olmak, çok büyük bir gurur. Bu ödülleri almak çok motive edici. Kendine güvenen ve güvenmeyen herkesin katılmasını isterim.”

Röportaj için tıklayınız 

Üçüncülük ödülünü kazanan Tura Reklam, Yusuf Turan: “Bu yarışma için ARED’e ve ARED’in yöneticilerine, çalışanlarına teşekkür ediyorum. Burada olduğum için mutluyum. Derece çok da önemli değil, katılmak yeterliydi bizim için. Bu yarışma bir teşvik, firmaların daha özgün çalışmalarla burada yer alarak kendilerini yarışmaya dahil etmeleri sektör adına da bir kazanç olur.”

Röportaj için tıklayınız

ARED Endüstriyel Reklam Ödülü’nün Beşincisi için Çalışmalar Önümüzdeki Sene Başlayacak

Endüstriyel reklamcılığın mecra ve malzeme çeşitliliğini, projelerin reklam alanı olarak değerleri dışında yaratıcılık ve ustalık anlamında onurlandırmayı amaçlayan ARED Endüstriyel Reklam Ödülü’nün beşincisi için çalışmalar önümüzdeki sene başlayacak ve kazananlar yine 5-8 Aralık 2019’da gerçekleşecek FESPA Eurasia 2019’da açıklanacak.