ARED Endüstriyel Reklam Ödülü’ne Son Başvuru Tarihi 26 Ekim! [ 15 Ekim 2018 ]


SOSYAL MEDYADA PAYLAŞIN :

Bu yıl dördüncüsü ARED’in Kurucu ve Onursal Başkanı Murat Ürünsak Anısına düzenlenen 4. Geleneksel ARED Endüstriyel Reklam Ödülü, en yenilikçi endüstriyel reklamı üreten ve uygulayan firmayı tespit etmek ve ödüllendirmek, endüstriyel reklam sektörünün gelişimine katkı sağlamak amacıyla düzenlenmektedir.

Daha önce üretilmemiş, farkındalık yaratmış, yaratıcı, estetik, katma değer ve maliyet avantajı sağlayan, yenilikçi bir malzemeyle üretilen vb. şartlarından bir ya da birkaçını taşıyan endüstriyel reklamlar, bu yıl Murat Ürünsak Anısına düzenlenen 4. Geleneksel ARED Endüstriyel Reklam Ödülü yarışmasına katılabilecektir.

4. Geleneksel ARED Endüstriyel Reklam Ödülü, başvurular sonrasında jüri tarafından yapılacak ön eleme sonucu belirlenecek 3 adet yenilikçi endüstriyel reklamın, FESPA Eurasia 2018 Fuarı süresince, fuar katılımcıları ve ziyaretçilerince oylanması sağlanacak ve en çok oy alan ürününe verilecektir.

KATILIM KOŞULLARI

  • Bu yarışmaya, son başvuru tarihi olan 26 Ekim 2018 tarihine kadar üretimi, uygulaması yapılmış, kamuya sergilenmiş, yenilikçi endüstriyel reklamlar katılabilir. Katılım sayısında sınırlama yoktur, aynı firma birden fazla yenilikçi endüstriyel reklamı ile başvurabilir, her biri için ayrı katılım formu doldurulması zorunludur.
  • Yarışmaya başvuran firmanın, endüstriyel reklam uygulamasını üreten veya uygulayan veya hem üretip hem de uygulayan firma olması şarttır.
  • Yasa ve yönetmeliklere aykırı bulunduğu için devlet kurumlarınca uygulamasına son verilen endüstriyel reklamların başvuruları kabul edilmez, bu şartları içerdiği sonradan anlaşılan başvuruların tüm yarışma hakları iptal edilir.
  • Katılım koşullarına uygun olup olunmadığı konusunda kararı jüri verir.
  • Yarışmaya gönderilen malzemeler iade edilmez. ARED bunları yarışmayla ilgili her türlütanıtım ve yayınlarda kullanabilir. Kitap oluşturmak için kullanabilir. Yarışma katılımcısı ARED’den telif talep edemez, yarışmaya katılırken bu kuralları kabul eder.
  • Bu yarışmaya katılan işlerin ait oldukları marka / reklamveren veya ajanslarının yazılı izninin alındığı kabul edilir. ARED bu konuda sorumluluk kabul etmez.
  • Yarışmanın birinci bölümünde jüri seçimiyle belirlenen 3 başvuru ve mansiyon ödülü ARED’in www.ared.org.tr sitesinde ve sosyal medya adreslerinde yayınlanacaktır. Ayrıca finale kalan bu üç başvuru, ARED tarafından, Mayıs ayında Almanya Münih’te gerçekleşecek FESPA 2019 Fuarı’ndaki “The FESPA Awards 2019’a (FESPA Ödülleri 2019)” aday olarak gönderilecektir, başvuru sahipleri bu şartı kabul ederler.

KİMLER KATILABİLİR?

4. Geleneksel ARED Endüstriyel Reklam Ödülü’ne ülkemiz sınırları içinde faaliyet gösteren tüm endüstriyel reklam üreticisi firmalar yenilikçi endüstriyel reklamlarıyla başvurabilirler.

KATILIM FORMU İÇİN TIKLAYINIZ

ÖDÜL

Yapılan oylamalar sonucunda, en yenilikçi endüstriyel reklamı üreten birinci firmanın yetkilisi ya da yetkilisinin önereceği kişi, 14-17 Mayıs tarihlerinde Almanya Münih’te gerçekleşecek FESPA 2019 Fuarı’na 2 gün+1 gece konaklamalı çift kişilik ziyaret ödülü (sadece yol ve konaklama ücreti karşılanacaktır), en yenilikçi endüstriyel reklamı üreten ikinci firmanın yetkilisi ya da yetkilisinin önereceği kişi, Muğla Akyaka’daki Elif Hanım Hotel & Spa’da 31 Mayıs 2019 tarihine kadar olan bir süre içinde, önceden rezervasyon yaptırmak şartı ile çift kişilik 3 gün + 2 gece konaklamalı tatil (sadece kahvaltı ve konaklama ücreti karşılanacaktır), en yenilikçi endüstriyel reklamı üreten üçüncü firmanın yetkilisi ya da yetkilisinin önereceği kişi 1.000 TL (Bin Türk Lirası) değerinde mağaza hediye çeki kazanacaktır. (Bu ödüller paraya çevrilemez.)

MURAT ÜRÜNSAK MANSİYON ÖDÜLÜ

Jüri üyelerince belirlenecek “Murat Ürünsak Mansiyon Ödülü”nün sahibi bir adet yazıcı (printer) kazanacaktır. Bu ödül paraya çevrilemez.)

OYLAMAYA KATILANLAR DA KAZANIYOR

FESPA Eurasia 2018 Fuarı sırasında, finalistlerin derecelerini belirlemek üzere oylamaya katılanlar arasından yapılacak kura çekilişi ile bir kişiye bir adet bluetooth hoparlör armağan edilecektir. (Bu ödül paraya çevrilemez.) Çekiliş sırasında, oylama kartında herhangi bir bilgisi eksik olan oylama kartı ödül kazanamayacak, bilgileri eksiksiz kart bulunana kadar çekiliş devam edecektir. ARED Yönetim Kurulu Üyeleri, ARED, FESPA Eurasia ve FESPA çalışanları oy kullanabilecek ancak çekilişe katılamayacaktır.

Oylamaya katılmak için, 6-9 Aralık 2018 tarihlerinde FESPA Eurasia Fuarı’nı ziyaret ederek 4. Geleneksel ARED Endüstriyel Reklam Ödülü oy kullanma standlarındaki oylama kartlarını eksiksiz doldurarak oy kullanmak yeterli olacaktır. Birden fazla oy kullananların oyları geçersiz sayılacaktır. Çekiliş FESPA Eurasia Fuarı’nın 4. Günü olan 9 Aralık 2018 Pazar günü fuar alanında yapılacak ve kazanan açıklanacaktır.

DEĞERLENDİRME

Değerlendirme üç aşamada yapılacaktır.

Birinci aşamada tüm başvurular jüri tarafından 10 üzerinden puanlandırılarak en yüksek puanı alan 3 başvuru listelenecektir. En çok puan alanların eşit çıkması halinde, son listeye kalacaklar jüri başkanı tarafından yapılacak kura çekilişi ile belirlenecektir. Jüri üyeleri ayrıca “Murat Ürünsak Mansiyon Ödülü” sahibini de belirleyecektir.

İkinci aşamada, jüri tarafından seçilen 3 başvuru, 6-9 Aralık 2018 tarihlerinde İFM İstanbul Fuar Merkezi’nde gerçekleşecek FESPA Eurasia 2018 Fuarı’na katılan herkesin oylamasına açılacaktır. Oylama, FESPA Eurasia 2018 Fuarı’nın 3. günü olan 8 Aralık 2018 Cumartesi günü saat 18:00’de sona erecektir.

Son aşamada ise oylamaların dağılımına göre en yenilikçi endüstriyel reklamın birinci, ikinci ve üçüncüsü belirlenecektir. Oy alanların eşit çıkması halinde ise derecelendirme, ARED Başkanı tarafından yapılacak kura çekilişi ile belirlenecektir.

KATILIM FORMLARI

4. Geleneksel ARED Endüstriyel Reklam Ödülü Katılım Formu doldurularak imzalanmalıdır.

Her başvuru için ayrı katılım formu doldurulmalıdır.

  • Katılım formu ile birlikte endüstriyel reklam uygulamasının karşısından, sağından ve solundan olmak üzere en az 3 farklı açıdan görselleri JPEG dosyası formatında ve her biri en az 300KB ebadında ve video çekimleri www.wetransfer.com adresine yüklenerek ilgili linki ared@ared.org.tr mail adresine gönderilmeli ve ulaştığına dair 0212 212 41 16 numaralı telefondan teyid alınmalıdır.

ÇALIŞMA TAKVİMİ

  • 26 Ekim 2018 Cuma Başvuru için son gün
  • 05 Kasım 2018 Pazartesi Jüri toplantısı
  • 16 Kasım 2018 Cuma Jüri listesinin yayınlanması
  • 6-8 Aralık 2018 FESPA Eurasia 2018 Fuarı’nda oylama
  • 09 Aralık 2018 Pazar FESPA Eurasia 2018 Fuarı’nda Ödül Töreni

BAŞVURU VE İLETİŞİM

Başvuru tarihi : 30 Nisan 2018 – 26 Ekim 2018

Adres : 4. Geleneksel ARED Endüstriyel Reklam Ödülü 2018

Açıkhava Reklamcıları Derneği

Gazeteciler Sitesi Keskin Kalem Sokak No:35 Esentepe 34394

Şişli İSTANBUL

Yetkili : Şenay İpek – senayipek@ared.org.tr – 0536 359 22 55

Büşra Türkmen – busraturkmen@ared.org.tr

Telefon : 0212 212 41 16

Faks : 0212 212 41 07