ARED Eğitim Yatırımlarına İzmir ile Devam Ediyor [ 30 Ekim 2014 ]


SOSYAL MEDYADA PAYLAŞIN :

ARED Açıkhava Reklamcıları Derneği, ortağı olduğu geçen sene ilk defa düzenlenen FESPA Eurasia Fuarı’ndan elde ettiği geliri endüstriyel reklam sektörüne nitelikli eleman kazandırmak amacıyla eğitime yatırıyor.

FESPA’nın “Amaç İçin Kazanç” sloganı ile organizasyonlardan sağlanan kazancı tekrar sektör ve bölgelere kazandırma çalışmalarına ARED de Türkiye açıkhava reklam sektörüne destek vererek dahil oldu.

ARED’in İzmir Mersinli Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde FESPA desteğiyle kurduğu “ARED Endüstriyel Reklam Ürünleri Teknik Öğretim Programı Atölyesi” 23 Ekim Perşembe günü gerçekleşen törenle açıldı.

Mersinli Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Metal Teknolojisi Alan Şefi İsmet Uslu’nun sunumuyla gerçekleşen tören,  Okul Müdürü Zülküf Yıldız’ın sektör temsilcilerine teşekkür ederek ARED’in okuldaki faaliyetlerini sektör-okul işbirliğinin en başarılı örneklerinden biri olduğunu belirttiği konuşmasıyla başladı.

ARED Okullarla İlişkiler ve Eğitim Komitesi Başkanı Birol Fedai konuşmasında, İzmir’de sektörün ihtiyacı olan eğitimli iş gücünün yetiştirilmesi için sektörün desteği ve katkılarını içeren atölyenin kurulum sürecini anlattı, emeği geçenlere teşekkür ederek asıl işin şimdi başladığını bir defa daha vurguladı.

ARED Başkanı K. Halil Eligür de konuşmasında, ARED’i, endüstriyel reklamcılık sektörünü ve tarihini, FESPA’yı anlatarak “Bu süreci koordine eden, yöneten ve başarıyla sonuca ulaştıran, aynı zamanda kendisi de eğitimci olan ARED V.ve VI.Dönem Başkanı Sn. Birol Fedai’ye, süreç içindeki tüm faaliyetlerin takibi ve kurumlar arasındaki iletişimi başarıyla yürüten Sn. Nazım Kaytan’a ve bu sürece destek veren Sn. Fatih Özcan’a, bölüm öğretmenlerimiz Alan Şefi Sn. İsmet Uslu, Dal Şefi Sn. Cemal Gülbahar’a, atölyelerin kurulumunda malzeme, makine, ekipman ve maddi katkı sağlayan üyelerimiz Bronz Reklamcılık, Buket Bayrak, Can Dijital, Çığır Reklam, Gözdecan Reklam, HP, Saatçıoğlu, SDS İzmir, Ses Reklam, Sistem Printing Company, Süstaş Süsler A.Ş. ve Teknostand firmalarına, sağladıkları katkılar ile sektörel eğitimin gelişmesine verdikleri destek için çok teşekkür ederiz. ” dedi.

İzmir Konak İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Şube Müdürlerinden Mahmut Necip Vardal ve Akın Aydın’ın da katıldığı tören, kurdele kesimi, bir öğrenci ile okul aile birliği temsilcisinin teşekkür konuşmaları, atölyelerin gezilmesi ve toplu fotoğraf çekimleri ile sona erdi.

İzmir Mersinli Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, FESPA Eurasia Partnerler Komitesi ve ARED Okullarla İlişkiler ve Eğitim Komitesi’nin koordinasyonuyla tamamlanan projeyle öğrencilere bilgisayar destekli grafik tasarım, CAD, endüstriyel tasarım, dijital baskı, metal yüzey işlemleri, temel elektrik ve aydınlatma eğitimi gibi alanlarda eğitim verilecek.

ARED ile Milli Eğitim Bakanlığı arasındaki protokole istinaden, 2008 yılında İstanbul İnönü Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, 2012 yılında Ankara Balgat Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nden sonra 2014-2015 eğitim öğretim yılında İzmir Mersinli Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde açılan bu bölümlerle, ihtiyaç duyulan yetişmiş kalifiye insan gücü, sektör ve okul işbirliği ile sektöre kazandırılacak.