ARED BU KEZ ÜYESİ DERİNLED İLE ORTAK BİR PROJEYE İMZA ATTI [ 17 Mart 2014 ]


ARED BU KEZ ÜYESİ DERİNLED İLE ORTAK BİR PROJEYE İMZA ATTI

SOSYAL MEDYADA PAYLAŞIN :

Çocukların göz sağlığı için aydınlatmanın önemini farkında olan ARED Yönetim Kurulu, Ankara’da pilot  bir okul seçerek özellikle küçük yaşta öğrencilerin bulunduğu bir sınıfın kusurlu ışıklarını LED aydınlatma sistemi ile değiştirerek okul yöneticileri ve velileri bilinçli olmaya teşvik etti. Projenin uygulama aşamasını ARED  Yönetim Kurulu üyesi Ali Tekin Çelik’in sahibi olduğu  DerinLed üstlendi.

İdeal Aydınlık Seviyesi

Klasik tip aydınlatmanın kullanıldığı Ankara Yıldırım Beyazıt İlkokulu 1-A sınıfında yapılan ölçümler neticesinde çalışma alanlarında ideal aydınlık seviyesinin ortalama 300 lux olmasına rağmen sınıfın aydınlık miktarının 170 Lux olduğu görüldü. Sınıftaki aydınlık miktarının  ideal seviyenin çok altında ölçülmesi üzerine, ideal bir çalışma ortamı ve aydınlık miktarı sağlamak amacı ile LED dönüşümü gerçekleştirildi. Konuyla ilgili olarak DerinLed, 1-A sınıfında en avantajlı aydınlatma aracı olan LED teknolojisi ile dönüşümü gerçekleştirdiklerini, dönüşüm ile birlikte DerinLed markalı LED Tüp armatürler ile elde edilen 295 lux aydınlık seviyesiyle aydınlık miktarında %60’lık bir artış olduğunu ve bu sayede okulla yeni tanışan ve okumayı yeni öğrenen çocukların konforlu bir aydınlık seviyesinde çalışmalarına katkı sağladıklarını belirtti.

Enerji Tasarrufu
Doğal enerji kaynaklarının hızla tükendiği dünyamızda, tasarruf önlemleri almanın ve bunu kamu alanlarında yaygınlaştırmanın önemi gittikçe artarken, aydınlık seviyesini çoğaltırken çektiği enerji miktarını düşüren led armatürlerin kullanılması ile okulun yaklaşık olarak %50’lik enerji tasarruf yapmasına katkı sağlanıldı. DerinLed, 80W’lık armatürlerin 36W’lık armatürler ile değiştirildiğinin ve aynı zamanda, eklenilen acil enerji kiti sayesinde herhangi bir elektrik kesintisi durumunda armatürlerin artık 3 saat daha çalışabileceğinin bilgisini verdi. 

Temiz Enerji
Proje sırasında velilere ve yöneticilere bilgi veren DerinLed  çalışanları, dünyada led aydınlatmaya geçilmesinin bir diğer nedeninin de LED Tüplerin, civa içermediğinden  doğa dostu kabul  edilmesi ve  çocuklar için zararlı olabilecek cam yüzey barındırmaması olduğunu önemle vurguladılar.
Projenin uygulandığı pilot okulun müdürü Ali Işık, uygulamanın diğer sınıflarda da yaygınlaştırılacağını  belirterek projeden memnuniyetlerini ifade etti.