ARED ANKARA TOPLANTISI İLE KURUMSALLAŞMA, REKABET VE YÖNETİM SEMİNERİ [ 13 Şubat 2014 ]


ARED ANKARA TOPLANTISI İLE KURUMSALLAŞMA, REKABET VE YÖNETİM SEMİNERİ

SOSYAL MEDYADA PAYLAŞIN :

ARED Ankara Toplantısı ile Kurumsallaşma, Rekabet ve Yönetim Semineri, Ankara Ticaret Odası (ATO) 13 Nolu Reklamcılar ve Görsel İletişim Faaliyetleri Meslek Komitesi’nin işbirliği ile 13 Şubat 2014 tarihinde ATO Meclis Salonu’nda gerçekleşti.

Açıkhava reklam sektörünün firma sahipleri, yöneticileri ve karar vericileri ile biraraya gelmek, sektörün ihtiyacı olan seminerleri düzenlemek amacıyla iki ayda bir düzenlenen ARED İl Toplantıları ve Seminerleri’nin 2014 yılında ilk durağı Ankara oldu. 

ARED Ankara Üyesi Şahin Acar’ın moderatarlüğünde yürütülen toplantıda açılış konuşmalarını sırasıyla ATO 13 Nolu Meslek Komitesi Başkanı Mustafa Altınay ve ARED Başkanı Halil Eligür yaptı.  

ARED Başkanı Halil Eligür konuşmasına, organizasyonda emeği geçenlere teşekkür ederek başladı ve şöyle söyledi: “Toplantımız için salonunu ve imkanlarını bize tahsis eden Ankara Ticaret Odası Başkanı Sn.Salih Bezci’ye ve ATO 13 Nolu Reklam ve Görsel İletişim Faaliyetleri Meslek Komitesi Başkanı Sn.Mustafa Altınay’a çok teşekkür ederiz. Bu toplantı ve seminerimiz için çalışmalarımıza Ankara’da katkı koyan İl Temsilcimiz Osmanlı Reklam’dan Sn.Erol Gökmen’e, Ankara’daki Yönetim Kurulu Üyelerimiz Eray Reklam’dan Sn.Aynur Çakır’a, Sera Reklam’dan Sn.Ali Tekin Çelik’e, Üyelerimiz Ankyra Reklam’dan Sn.Şahin Acar’a, Başkent Reklam’dan Sn.Namık Kemal Özçelik’e, Apostrof İletişim ve Reklam Hizmetleri’nden Sn.Abdullah Ursavaş’a çok teşekkür ederiz. Toplantı ve seminerimizin tanıtım ve duyuruları için Ankara’daki billboard ve raketlerini tahsis eden Ströer Kentvizyon’a, afiş baskılarımızı gerçekleştiren Apostrof İletişim ve Reklam Hizmetleri’ne, Diji-Tek Org. Paz. Reklam San. ve Tic. Ltd. Şti.’ne ve Transfer Tan. Tas. Hiz. Tic. Ltd. Şti.’ne, Aşk FM, Trafik FM ve Ostim FM’de yayınlanan radyo reklamlarımız için ASY Medya’ya çok teşekkür ederiz. Bugün burada olmamıza sponsorluklarıyla destek veren; FESPA Eurasia Fuarcılık A.Ş., Fleks Media, Folpa Reklam, İstanbul Reklam, Optimum Digital Planet, Saatçıoğlu, SDS, Super Wide ve Unifol firmalarına çok teşekkür ederiz.” Halil Eligür, ARED faaliyetleri ve yeni dönem hedefleri sunumunu gerçekleştirdiği konuşmasını,  salondaki katılımcılara teşekkür ederek sonlandırdı. 

Genç Aredliler Başkanı Mert Çiçek söz alarak, Genç Aredliler’in 1 Şubat – 1 Haziran tarihleri arasında düzenledikleri, Kimsesiz Çocuklar Derneği’ne bağışlanmak üzere, “0-18 Yaş Oyuncak – Kıyafet Kampanyası” hakkında bilgi verdi. Bu sosyal sorumluluk projesi için sektörden destek beklediklerinin altını çizen Mert Çiçek, kampanyaya şimdiden ilgi gösterenlere teşekkür etti. Mert Çiçek kampanya detaylarını içeren afişlerin salona asıldığını, toplanma merkezlerinin İzmir’de Sistem Printing Company, İstanbul’da Printech ve Atölye Teknik, Ankara’da Eray Reklam firmaları olarak belirlendiğini, toplanma merkezi adreslerine ise afişlerden ulaşılabileceğini belirtti. Mert Çiçek, Genç Aredliler facebook sayfasının aktif hale geldiğini ve Genç Aredliler faaliyetlerini “GENÇ ARED” adlı facebook sayfasından takip edebileceklerini söyledi.   

Yeni Üyelere Yaka Rozeti Takdimi Töreni’nde Ahmet Kanat Kalıpçı (Akpolimer Akrilik Levha San.Tic.Ltd.Şti., İstanbul) ve Züleyha Geçkin’in (Frimpeks Kimya ve Etiket San. Tic. A. Ş., İstanbul) yaka rozetlerini ARED Başkanı Halil Eligür takdim etti.

Seminer öncesinde, ATO 13 Nolu Meslek Komitesi Başkanı Mustafa Altınay, günün anısına ARED Başkanı Halil Eligür’e bir plaket takdim etti.

FESPA Eurasia Fuarcılık A.Ş. Satış Müdürü Betül Binici, gerçekleştirdiği sunumda önce FESPA ve faaliyetlerini anlattı. Ardından FESPA’nın Türkiye’deki yerel derneği ARED ortaklığı ile 3-5 Ekim 2013 tarihlerinde CNR Expo İstanbul’da gerçekleştirilen FESPA Eurasia 2013 Fuarı sonuçlarını katılımcılarla paylaştı. 

FESPA’nın “Amaç İçin Kazanç” felsefesiyle yatırım yaptığı ülkelerde elde ettiği gelir fazlasını o ülkenin sektörüne geri yatırdığının da altını çizen Betül Binici, FESPA Eurasia 2013 Fuarı’ndan elde edilen gelirin bir kısmını “Her Yıl Yeni Bir Okul” projesi ile Türkiye Açıkhava Reklam Sektörü’ne geri yatırılacağını belirtti. Bu karar gereği İzmir Mersinli Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi’nde, 2014-2015 öğretim yılında sektörel bölümün eğitime başlayabilmesi için ARED tarafından girişimlerin başladığını müjdeledi. Ayrıca gelirin bir kısmı ile de Türkiye baskı sektörünün gelişimine yönelik çalışmalar yapılacağını söyledi.  

FESPA Eurasia Fuarı’nın 2014 yılında, 4-7 Aralık tarihlerinde CNR Expo İstanbul’da ikinci defa düzenleneceğini belirten Betül Binici, fuara daha 9 ay varken büyük ve orta ölçekli firmaların şimdiden yerlerini aldıklarını açıklayarak sektör temsilcilerini fuara katılmaya davet etti.

Toplantının ardından, ARED Yönetim Kurulu Üyesi Ömer Faruk Sezgin’in sunumu ile “Kurumsallaşma, Rekabet ve Yönetim Semineri”ne geçildi. Seminerin ilk bölümünde Ömer Faruk Sezgin, dinleyenlerin interaktif katılımlarını sağlayarak “kurum olma” ve “kurumsallaşma” terimlerinin anlamlarını sorguladı. Ömer Faruk Sezgin, bir kurumun kurum olması için, karar alma mekanizması olan “yasama”, alınan kararların uygulanmasını sağlayan “yürütme” ve tüm organizasyonu denetleyen “yargı” bölümlerinin aktif olması gerekliliğini belirtti. Sektör ve firmalar için rekabetin faydalarını anlatan Ömer Faruk Sezgin, rekabetin, rakip firmayı geçmek yerine, firmanın kendini geliştirmesi, yenilemesi ve güncel kalması şeklinde yapılırsa faydalı olacağını söyledi. Yönetim bölümünde, Ömer Faruk Sezgin firma sahiplerine ve yöneticilere kişisel olarak lüks yaşam standartları belirlemiş olsalar bile tevazudan vazgeçmemelerini öğütledi ve yaşam tarzlarının çalışanlara yansımasının iletişimin olumsuz etkilenmesine sebep olabileceğine işaret etti.

Seminerin sonunda katılımcılara, katılım belgeleri dağıtıldı. ARED Ankara İl Toplantısı ile Kurumsallaşma, Rekabet ve Yönetim Semineri’ne, Adana, Ankara, Denizli, Hatay, İstanbul, İzmir, Kayseri ve Mersin’den 60 kişi katıldı.

(Daha fazla fotoğraf için ARED’in http://on.fb.me/1gKdLvu adresli facebook sayfasını ziyaret edebilirsiniz.)