ARED, Ankara Kent Konseyi toplantısındaydı [ 03 Kasım 2020 ]


ARED, Ankara Kent Konseyi toplantısındaydı

SOSYAL MEDYADA PAYLAŞIN :

Ankara Kent Konseyi, Ankara Büyükşehir bürokratları ve Ankara’da faaliyet gösteren reklam sektörü temsilcilerinin buluştuğu toplantıya ARED’i temsilen Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Şahin Acar katılım gösterdi.

Ankara Kent Konseyi Başkanı Halil İbrahim Yılmaz’ın ev sahipliğindeki toplantıya, Büyükşehir Belediyesi Kent Estetiği Daire Başkanı Selami Aktepe, Kültür ve Tabiat Varlıkları Daire Başkanı Bekir Ödemiş, Zabıta Daire Başkanı Mustafa Koç, ARED Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Şahin Acar, AKK Yürütme Kurulu Üyesi Prof. Dr. Lale Özgenel, ABB Kent Estetiği Dairesi’nden Bergil Özdemir, ATO Meclis Üyesi Burhan Varol, Ankara Reklamcılar Derneği Başkanı Bora Hızal, AKK Çevre ve Sıfır Atık ÇG Sözcüsü Ömer Şan ile ABB Kültür Tabiat Varlıkları Dairesi’nden Muhammet Emin Sancak, Sertaç Alyıldız, Mehmet Hasarkaya, Hüseyin Çınar ve ATO Basın’dan Refika Uğurcan katılım gösterdi.

Sektör temsilcilerinin taleplerinin ortak akıl bilinci ve katılımcı belediyecilik anlayışıyla dinlendiği ve Büyükşehir yetkilileri tarafından not alındığı toplantıda, ARED Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Şahin Acar tabela ve totemlerle ilgili yapılacak değişiklikler hususunda önemli açıklamalarda bulundu.

Kent Estetiği Sektörümüz için Önemli

Toplantıda tabela ve totemlere ilişkin faaliyet standartlarının oluşturulması, kentin marka algısına olumlu etki edecek, estetik bir görselliğin elde edilme hedefiyle hareket edilmesi ve mevzu bahis uygulama kararları hayata geçirilirken tabela sahiplerinin mağdur edilmemesi üzerine görüşler paylaşıldı.

Şahin Acar tarafından, ARED Açıkhava ve Endüstriyel Reklamcılar Derneği’nin temsil ettiği endüstriyel reklamcılık sektörünün yaklaşık 150 bin kişilik dev bir karşılığının bulunduğu, Türkiye’nin dört bir yanında, günlük hayatın her bir bölümünde karşılaşılan ve çoğu zaman gündelik aktiviteleri kolaylaştıran uygulamalar için bu kişilerin büyük bir özveriyle çalışmalar gerçekleştirdiği, sektör temsilcilerinin de kentlerin görsel tasarımına uygun işler yapmak, tarihi binaları korumak ve kent estetiğine zarar vermemek gayesinde bulunduğu açıkça dile getirildi.

Yönetmelik Çalışması için Sektörel Önerilerimiz

Tabela ve totemlere ilişkin yapılacak değişiklikler konusunda Acar, ARED Açıkhava ve Endüstriyel Reklamcılar Derneği yönetimi tarafından oluşturulan üç temel önerinin üzerinde durdu.

İlk olarak ışıklı reklamların özendirilmesi önerisini belirten Acar emniyet istatistiklerine göre aydınlık sokaklarda suç oranlarının daha az olduğunun görüldüğünü, bu durumdan dolayı ışıklı reklamların özendirilip ilan reklam vergilerinin düşürülerek ışıksız reklamlardaki vergilerin aynı oranda arttırılması uygulamasının yapılabileceğini söyledi.