ARED AÇIKHAVA SEKTÖR BULUŞMASI – SUMMIT 2018 [ 28 Şubat 2018 ]


ARED AÇIKHAVA SEKTÖR BULUŞMASI – SUMMIT 2018
ARED AÇIKHAVA SEKTÖR BULUŞMASI – SUMMIT 2018
ARED AÇIKHAVA SEKTÖR BULUŞMASI – SUMMIT 2018
ARED AÇIKHAVA SEKTÖR BULUŞMASI – SUMMIT 2018
ARED AÇIKHAVA SEKTÖR BULUŞMASI – SUMMIT 2018

SOSYAL MEDYADA PAYLAŞIN :

Genç ARED’in organizasyonunu üstlendiği, ARED’in ev sahipliğinde 8 Şubat’ta Conrad Hotel İstanbul’da gerçekleştirilen Açıkhava Sektör Buluşması – Summit 2018 ile reklamcılığın tüm aşamalarında yer alan temsilcileri buluştu. ARED’in, açıkhava reklam sektörü adına bu denli kapsamlı olarak düzenlediği ilk etkinlik olan ARED Açıkhava Sektör Buluşması – Summit 2018’de, kurumsal marka temsilcileri, medya ve kreatif ajans yetkilileri, akademisyen kadro ve duayen üreticiler bir araya geldi. Açıkhava reklam sektörünün; üretim aşamaları, proje yaratım aşamaları gibi farklı alanlarının birebir temsilcileri tarafından aktarıldığı bu etkinlik, reklamcılık sektörüyle ilgili akılda kalan soruların cevaplandığı, reklamcıların her alanında emeği bulunan tüm temsilcilerin ortak bir alanda toplandığı bir buluşma noktası oldu.

Birçok farklı panelden meydana gelen Açıkhava Sektör Buluşması – Summit 2018, kurumsal firmaların satın alma davranışları ve tedarikçi seçimleri, dış pazarlara açılmanın mümkünlüğü, kurumsallaşmanın gerekleri, büyüyen şirketlerin hikayeleri, finansman ve hibe destekleri, açıkhava reklamının tasarımdan montaja süreç incelemesi gibi konulardan oluştu.

ARED Başkanı Halil Eligür ve Genç ARED Başkanı Alihan Aydın’ın konuşmaları sonrası kürsüye geçen İTO Başkan Vekili Gökhan Murat Kalsın kısa bir konuşma yaparak güne açılış yaptı.

Tunç Arslanalp’in (CNN Türk) sunuculuğu ve Alpay Alptekin’in (FikirOn Kurucu Ortak – Genel Müdür) moderatörlüğünde sürdürülen etkinlikte 1. Panel “Yeni Pazarlara Açılmak / Yurtdışı Dinamiklari”, Tufan Kalkan ( MT Display – CEO) ve Hakan Bilgiç’in (Hakan Reklam – CEO) konuşmalarından oluştu. Panelde; özellikle kararlılık, büyük istek, prensipli, dürüst yaklaşım ve ayrıca yurt dışı pazarına açılırken başarıya ulaşmak için dikkat edilen unsurlar üzerinde duruldu.

Verilen ara sonrasında sürdürülen 2. Panel “Büyüyen Şirketlerin Kırılma Noktaları” Birol Fedai (Sistem Printing Company – Eski CEO), Ali Tekin Çelik (Sera Reklam – CEO) ve Halil Eligür’ün (Standart-Tim – CEO) interaktif konuşmalarıyla geçti. Doğru pazarlama ve satış için tanım desteği ve fiyatlandırmaya değinilirken, doğru ürüne ulaşmada Ar-Ge ve insan kaynağının üzerinde duruldu.

Tüm sektörlerin ilgisini çekebilecek bir konudan oluşan 3. Panel “Kobiler için Finansman Araçları”nda Burak Bıçaklar (YKB KOBİ Merkezi Satış Kanalı ve İş Geliştirme Direktörü), Alper Akar (KGF İstanbul Şube Müdürü) ve Ramazan Sarıcı (WRM Yönetim ve Danışmanlık – Kurucu-CEO) devlet teşviklerinde bankalar, KGF ve KOSGEB desteğine ilişkin bilgilendirme yaptılar ve önerilerde bulundular.

Yılın Melek Yatırımcısı seçilen, sanatçı kimliği ile Türkiye’de uzun yıllardır tanınan ve sevilen Mustafa Sandal, katılımıyla ARED (Açıkhava Reklamcıları Derneği) Summit 2018’de salondaki enerjiyi yükseltti. 4. Panel’de yer alan Mustafa Sandal, inovasyon ve girişimcilik konusunda açıkhava reklamcılarını cesaretlendirdi.

Günün en kalabalık paneli olan; reklam ajansları, açıkhava mecrası ve reklamverenler gözüyle çeşitli fikirlerin değerlendirildiği 5. Panel “Açıkhava Reklam’ın Sektörler Arası Seyri ve Gelecekteki Yeri”nde, Can Bekçi (Wavemaker Türkiye – OOH Manager), Özlem Özel (Publicis İstanbul – Sr. Copywriter), Alper Aydın (FikirOn – Kurucu Ortak), Ahmet Uruç (Reklamarea – CEO), Mehmet Ali Öztepe (4A Şehir Mobilyaları – Genel Müdür) ve Elshan Guliyev (İnvestAZ – Kurucu ve Yönetim Kurulu Başkanı) yer aldı.

İletişim arası sonrasında 6. Panel “Reklam Sektöründe E-Ticaret ve İnternet Üzerinden Satış Dinamikleri”nde Eray Şentürk ( Idea Soft – İş Ortakları Müdürü), Onur Kavak (Letgo Türkiye – Pazarlama Direktörü) ve Timur Sağır (Goby – CEO), yaptıkları konuşmalarda başarılı olan e-ticaret firmalarının hikayeleri ve açıkhava reklam sektöründe e-ticareti’in kullanım alanları üzerinde durdular, teknolojiyi ve dünyayı takibin altını çizerek fikirlerini sundular.

Son panelde reklamveren firmaların gözünden açıkhava reklam sektörünün kullanımı ve seçimi sırasında izlenen yolların anlatıldığı “Ulusal Firmaların Satın Alma Davranışları ve Tedarikçi Seçimleri” konusu çerçevesinde fikirlerini ve deneyimlerini paylaşanlar; Turgay Türker (Doğa Koleji – Medya ve Kurumsal İletişim Direktörü), Erdem Kocaoğlu (Gratis – Görsel Tasarım Yöneticisi), Miray Ulusan (Eren Perakende – Satınalma Müdürü) ve Pınar Kurtoğlu (Çetinkaya – Reklam ve Halkla İlişkiler Müdürü) oldu.
ARED, şirket sahiplerine yönelik gerçekleştirilen bu etkinlik ile açıkhava reklam sektöründe; üreticilerin kurumsal markalar ile ne şartlarda çalışabileceği, dış pazarlarda kendine hangi yollar ile ne şekilde yer bulabileceği ve gelecekte alınacak yatırım kararlarını etkileyebilecek konular üzerine yoğunlaştı.

ARED Açıkhava Sektör Buluşması – Summit 2018’e yaklaşık 250 kişikatılım sağladı.