ARED, 2020 yılına Erzurum İl Toplantısı ve Sektörel Eğitim Semineriyle başladı [ 16 Mart 2020 ]


ARED, 2020 yılına Erzurum İl Toplantısı ve Sektörel Eğitim Semineriyle başladı

SOSYAL MEDYADA PAYLAŞIN :

ARED Erzurum İl Toplantısı ve Sektörel Eğitim Semineri, ARED Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Şahin Acar’ın gerçekleştirdiği firma ziyaretlerinin ardından, ARED Başkanı ve Yönetim Kurulu Üyelerinin organizasyonunda, Mimaki Eurasia ana sponsorluğunda, 11 Mart 2020’de, Polat Erzurum Resort Hotel’de gerçekleşti.  10:00 – 12:30 saatleri arasında Mimaki Eurasia’nın ürünlerini sergilediği etkinlik alanında makinelerle ilgili bilgi alma ve Mimaki Eurasia ekibiyle sohbet etme fırsatı elde eden sektör mensuplarıyla birlikte yenilen öğle yemeğinin ardından, toplantının açılışını toplantı moderatörü ve ARED Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Şahin Acar yaptı. 

Toplantı açılış konuşmasını Erzurum Matbaa, Kırtasiye, Tabela ve Fotoğrafçılar Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Hikmet Karaca gerçekleştirdi. Toplantı öncesi bölgedeki sektör firmalarına mesaj yoluyla bilgilendirme yapıldığını belirten ve Erzurum’un buluşma noktası olmasından duydukları mutluluğu dile getiren Karaca, ARED ailesine ve organizasyonda emeği geçenlere teşekkürlerini ileterek konuşmasını sonlandırdı.

Hikmet Karaca’nın ardından hoş geldiniz konuşmasını ARED Başkanı Ahmet Özdemirel gerçekleştirdi. Ahmet Özdemirel konuşmasına bu organizasyonda görev alanlara, ana sponsor Mimaki Eurasia’ya ve sponsorluklarıyla destek veren FESPA Eurasia, Folpa, İstanbul Reklam, SDS ve Unifol firmalarına teşekkür ederek başladı. Daha önce 17 Temmuz 2008 tarihinde de Erzurum’a gelindiğini belirten Ahmet Özdemirel, katılımları ve misafirperverlikleri için tüm salona teşekkür etti. Ahmet Özdemirel, ARED’in sektördeki iletişimi mümkün olduğunca artırmaya ve güçlendirmeye yönelik düzenlediği il toplantılarında, ARED’in de yerel sektör sorunlarını birebir dinleme imkanı bulduğunu belirtti. Son yıllarda sektörde teknoloji, makine ve bilgisayarların yoğun kullanımı ve çeşitlenme ile tabelacılık, açıkhava reklamcılığı gibi terimlerin sektörü adlandırmakta yetersiz kaldığını belirten Ahmet Özdemirel, ARED’in 10 yıldır sektör adını “Endüstriyel Reklamcılık” olarak telaffuz ettiğini söyledi. Günümüzde Endüstriyel Reklam Ürünleri Sektörü adının kabul gördüğünü ve kullanılır olduğunu belirten Ahmet Özdemirel, sektördeki gelişmeleri de güncellemek amacıyla sektörün faaliyet alanlarının yeniden oluşturulduğunu anlattı. Bu minvalde sektörü rakamsal verilerle tanımlamanın ARED için büyük önem arz ettiğini ifade eden Özdemirel, İstanbul Ticaret Odası 30 Nolu Meslek komitesi girişimi ve ARED’in katkıları ve Yıldız Teknik Üniversitesi ile Marmara Üniversitesi’nden akademisyenlerin uzun süren saha çalışmalarının da desteğiyle hayata geçirilen Türkiye Endüstriyel Reklam Ürünleri Sektörü Genel Değerlendirme Raporu’nun edinilmesinin sektör mensupları açısından önemini yineledi. Gelişen teknolojiye ayak uydurabilen eleman ihtiyacının, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından üstlenilerek Mesleki ve Teknik Anadolu Liselerinde bir dal olarak okutulması olması gayret ve çabası içerisinde olunduğunu belirten Özdemirel, Milli Eğitim Bakan Yardımcısı ile görüşme sağlandığının, bölümün bağımsız bir dal olması için İstanbul’da akademisyenlerin de katılacağı bir çalıştay gerçekleştirilmesi kararı alındığının müjdesini verdi. Konuşmasının devamında ARED faaliyetleri ve sektörel sorunlar hakkında bilgilendirmede bulunan Ahmet Özdemirel, salondaki tüm katılımcıları ARED ve FESPA ortaklığıyla 3 – 6 Aralık 2020’de İFM’de (İstanbul Fuar Merkezi) düzenlenecek 8. FESPA Eurasia Fuarı’nı ziyaret etmeye davet ederek konuşmasını sonlandırdı.

ARED Başkanı Ahmet Özdemirel’in açılış ve hoş geldiniz konuşmasının ardından gerçekleşen tanışma bölümünde farklı illerden bir araya gelen katılımcılar tek tek söz alarak hem kendilerini hem de firmalarını tanıttılar. Katılımcıların birbiriyle tanışmasının ardından toplantının ana sponsoru Mimaki Eurasia’nın tanıtım sunumunu gerçekleştiren Hüseyin Şarerler Mimaki’nin global ve yereldeki faaliyetleriyle ilgili katılımcıları bilgilendirdi. 

ARED Erzurum Ustalara Saygı Töreni’nde, Erzurum ve civar illerde sektörde iz bırakan ustalardan, Rahmetli Birol Sümeroğlu, Hamza Yağan, Hanifi Soğancı, Abdullah Gülerci ve Sadettin Ayık’ın plaketleri, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Şahin Acar, Genel Sekreter İbrahim Demirseren, Yönetim Kurulu Üyeleri Alper Tenşi, Mustafa Göktürk ve Mimaki Eurasia Genel Müdürü Arjen Evertse tarafından takdim edildi.

Törenlerin ardından söz alan FESPA Eurasia Fuar Müdürü Betül Binici, FESPA Eurasia 2019 Fuarı, rakamsal verileri ve gerçekleşen etkinlikleri ile ilgili katılımcıları bilgilendirirken 2020 tarihlerini yeniden hatırlatarak tüm sektör temsilcilerini, sektörün fuarı FESPA Eurasia 2020 Fuarı’na katılmaya davet etti. 

Toplantının devamında ARED Yönetim Kurulu Üyesi Evren Güldoğan; E-Fatura, E-Arşiv Faturası, E-Defter Uygulamaları konulu sunumunu gerçekleştirdi. Güldoğan sunumunda defter kavramından, E-defter uygulamasından, fatura kavramından, E-Fatura ve E-Arşiv faturası konularından; E-Defter, E-İrsaliye, E-Gider Pusulası, E-Dekont gibi başlıkları ayrıca ele alarak, kapsamlı bir şekilde açıkladı ve konuyla ilgili mevzuatları, kullanım şartlarını ve uyulması gereken kuralları anlattı. 

E-Fatura, E-Arşiv Faturası, E-Defter Uygulamaları konulu eğitimin ardından sunumunu Unifol – Bes Reklam’dan İlyas Kılavuz’un gerçekleştirdiği uygulamalı araç giydirme eğitim semineri yapıldı. Bir yandan teorik bilgiler aktaran İlyas Kılavuz salona getirilen bir araç kapısı üzerinde de teorik bilgilerin uygulamalarını gerçekleştirdi. Bu sırada katılımcılara FESPA’nın globalde gerçekleştirdiği World Wrap Masters yarışmasıyla ilgili de bilgi verildi.

Toplantı sonunda ise katılımcılara katılım belgeleri, organizasyonda emeği geçenlere teşekkür belgeleri takdim edildi. ARED Erzurum İl Toplantısı ve Sektörel Eğitim Semineri’ne Erzurum’un yanı sıra Kars, Erzincan, Trabzon, Muş ve İstanbul’dan toplam 41 kişi katılım sağladı.