ARED, 2019 yılının son İl Toplantısı’nı Malatya’da gerçekleştirdi. [ 14 Ekim 2019 ]


ARED, 2019 yılının son İl Toplantısı’nı Malatya’da gerçekleştirdi.
ARED, 2019 yılının son İl Toplantısı’nı Malatya’da gerçekleştirdi.
ARED, 2019 yılının son İl Toplantısı’nı Malatya’da gerçekleştirdi.

SOSYAL MEDYADA PAYLAŞIN :

ARED Açıkhava Reklamcıları Derneği’nin 2019 yılı il toplantılarının sonuncusu Malatya’da yapıldı.

ARED Malatya İl Toplantısı ve Sektörel Eğitim Semineri, İl Temsilcisi Burhan Vural (Bes Reklam), Yönetim Kurulu Üyesi Şaban Beyler ve İstanbul Avrupa Yakası İl Temsilcisi Muharrem Yıldırım’ın organizasyonu ile 10 Ekim 2019’da Malatya Ticaret ve Sanayi Odası’nda 11:30 – 17:00 saatleri arasında gerçekleşti. Toplantının açılışını toplantının moderatörü ve aynı zamanda ARED Yönetim Kurulu Üyesi olan Şaban Beyler yaptı.

Toplantı açılış ve hoş geldiniz konuşmasını ARED Başkanı Ahmet Özdemirel yaptı. Ahmet Özdemirel konuşmasına bu organizasyonda görev alanlara ve sponsorluklarıyla destek veren FESPA Eurasia, Folpa, İstanbul Reklam, SDS ve Unifol firmalarına teşekkür ederek başladı. Daha önce 16 Haziran 2011 yılında da Malatya’ya gelindiğini belirten Ahmet Özdemirel, katılımları ve misafirperverlikleri için tüm salona teşekkür etti. Ahmet Özdemirel, ARED’in sektördeki iletişimi mümkün olduğunca artırmaya ve güçlendirmeye yönelik düzenlediği il toplantılarında, ARED’in de yerel sektör sorunlarını birebir dinleme imkanı bulduğunu belirtti. Son yıllarda sektörde teknoloji, makine ve bilgisayarların yoğun kullanımı ve çeşitlenme ile tabelacılık, açıkhava reklamcılığı gibi terimlerin sektörü adlandırmakta yetersiz kaldığını belirten Ahmet Özdemirel, ARED’in 10 yıldır sektör adını “Endüstriyel Reklamcılık” olarak telaffuz ettiğini söyledi. Günümüzde Endüstriyel Reklam Ürünleri Sektörü adının kabul gördüğünü ve kullanılır olduğunu belirten Ahmet Özdemirel, sektördeki gelişmeleri de güncellemek amacıyla sektörün faaliyet alanlarının yeniden oluşturulduğunu anlattı. Bu minvalde sektörü rakamsal verilerle tanımlamanın ARED için büyük önem arz ettiğini ifade eden Özdemirel, İstanbul Ticaret Odası 30 Nolu Meslek komitesi girişimi ve ARED’in katkıları ve Yıldız Teknik Üniversitesi ile Marmara Üniversitesi’nden akademisyenlerin uzun süren saha çalışmalarının da desteğiyle hayata geçirilen Türkiye Endüstriyel Reklam Ürünleri Sektörü Genel Değerlendirme Raporu’nun, 5 Eylül 2019 tarihinde, İstanbul Ticaret Odası’nda yapılan lansman toplantısıyla sektör mensupları ile paylaşıldığından bahsetti. Konuşmasının devamında ARED faaliyetleri ve sektörel sorunlar hakkında bilgilendirmede bulunan Ahmet Özdemirel, salondaki tüm katılımcıları ARED ve FESPA ortaklığıyla 5 – 8 Aralık 2019’da İFM’de (İstanbul Fuar Merkezi) düzenlenecek 7. FESPA Eurasia Fuarı’nı ziyaret etmeye davet ederek konuşmasını sonlandırdı.

ARED Başkanı Ahmet Özdemirel’in açılış ve hoş geldiniz konuşmasının ardından gerçekleşen tanışma bölümünde farklı illerden bir araya gelen katılımcılar tek tek söz alarak hem kendilerini hem de firmalarını tanıttılar.

Yeni Üyelere ARED Yaka Rozeti Takdimi Töreninde, Malatya İl Temsilcisi Burhan Vural’ın ARED yaka rozetini Başkan Ahmet Özdemirel takdim etti.

ARED Malatya Ustalara Saygı Töreni’nde, Malatya ve civar illerde sektörde iz bırakan ustalardan, Aziz Kınacı, Hakan Palancıoğlu, Eşref Demirci, İsmet Akça, Mehmet Demirci, Mehmet Öztürkmen, Muhammed Gültek, Ömer Ali Çimendağ, Ömer Kaya, Resul Kocamaz’ın plaketleri, ARED Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Özdemirel, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Şahin Acar, Genel Sekreter İbrahim Demirseren, Sayman Levent Olcayto, Yönetim Kurulu Üyesi Altuğ Öztürk, İstanbul Avrupa Yakası İl Temsilcisi Muharrem Yıldırım tarafından takdim edildi. Törene katılamayan ustaların plaketleri ARED Malatya İl Temsilcisi Burhan Vural’a teslim edildi.

Törenlerin ardından söz alan FESPA Eurasia Fuar Müdürü Betül Binici, FESPA Eurasia 2018 Fuarı, rakamsal verileri ve gerçekleşen etkinlikleri ile katılımcıları bilgilendirirken 2019 tarihlerini yeniden hatırlatarak tüm sektör temsilcilerini, sektörün fuarı FESPA Eurasia 2019 Fuarı’na katılmaya davet etti. Betül Binici’nin sunumunun ardından bir saatlik öğle yemeğe arası verildi.

Toplantının öğleden sonra gerçekleşen ilk bölümünde sunumunu Eğitmen Ruhan Maral’ın yaptığı İş Hayatında Cesaret Yönetimi konulu eğitim semineri gerçekleşti. Ruhan Maral sunumunda korku duygusunun insanın karar alma mekanizmasını kilitlediğini, cesaretin ise karar vermeyi sağladığını vurguladı. Erdemlerin ve değerlerin insana cesaret verdiğini, yeteri kadar korkutulan kişilerin ise erdemlerini kaybettiğini örneklerle anlattı. Başarılı olmak için, iş hayatında cesaretli olmanın önemini anlatan Maral, insanın kendi potansiyelini doğru kullanabilmesi için korkudan daha önemli olan değerlerin farkına vararak hareket etmesi gerektiğini söyledi. Sunumun sonlarına doğru dinleyicilerin ellerini yukarı kaldırarak ulaşabilecekleri en yüksek noktaya erişmelerini isteyen Maral, katılımcıların kendilerine limit koymazlarsa ve yöntemlerini genişletirlerse yapabileceklerinden biraz daha fazlasını rahatlıkla yapabileceklerini gösteren ufak bir oyun oynattı. Böylece interaktif bir şekilde gerçekleştirilen eğitim ile katılımcılar, başarının konfor alanından çıkmak olduğunu uygulamalı olarak görmüş oldu.

İş Hayatında Cesaret Yönetimi konulu eğitim seminerinin ardından sunumunu Unifol – Bes Reklam’dan İlyas Kılavuz’un gerçekleştirdiği uygulamalı araç giydirme eğitim semineri yapıldı. Bir yandan teorik bilgiler aktaran İlyas Kılavuz salona getirilen bir araç kapısı üzerinde de teorik bilgilerin uygulamalarını gerçekleştirdi.

Toplantı sonunda ise katılımcılara katılım belgeleri, organizasyonda emeği geçenlere teşekkür belgeleri takdim edildi. ARED Malatya İl Toplantısı ve Sektörel Eğitim Semineri’ne Malatya’nın yanı sıra Kayseri, Gaziantep, İstanbul, Elazığ ve Adıyaman’dan toplam 30 kişi katılım sağladı. ARED’in gelecek dönem il toplantılarının detayları Yönetim Kurulu tarafından, 2020 programı çerçevesinde belirlenerek Ocak ayında yayınlanacaktır.