ARED 10. Olağan Genel Kurulu Gerçekleşti [ 15 Kasım 2021 ]


ARED 10. Olağan Genel Kurulu Gerçekleşti

SOSYAL MEDYADA PAYLAŞIN :

ARED 10. Olağan Genel Kurulu, 14 Kasım 2021 tarihinde İstanbul’da Radisson Blu Hotel Şişli’de gerçekleşti. ARED’in yeni dönem yönetim kurulu üyelerinin de belirlendiği Genel Kurul’da, Yönetim Kurulu Başkanı Şahin Acar oldu.  

ARED Genel Sekreteri İbrahim Demirseren’in açılışıyla başlayan toplantı, Kongre Başkanlık Divanı’nın seçimiyle devam etti. ARED 2000-2004 Dönemi Kurucu Başkan Yardımcısı Hayrettin Ege’nin başkanlığında oluşan divanın Başkan Yardımcılığı görevine ARED 9. Dönem Yönetim Kurulu Üyesi Alper Tenşi, Katiplik görevine ise ARED 8. Dönem Yönetim Kurulu Üyesi Mert Çiçek seçildi.

Ardından 9. Dönem Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Özdemirel açılış konuşmasını gerçekleştirdi.

Genel Kurul gündemi kapsamında ARED Koordinatörü Şenay İpek 9. Dönem Yönetim Kurulu faaliyet raporunun sunumunu gerçekleştirdi. ARED Kurucu Üyesi ve Denetleme Kurulu Başkanı Mehmet Özbakır’ın Denetim Kurulu Raporu’nu sunmasının ardından, ARED Saymanı Levent Olcayto’nun paylaştığı tahmini hedef bütçe oylamaya açıldı. ARED Üyeleri, hedef bütçeyi oy birliği ile onayladı ve üyelerden Yönetim ve Denetim Kurulu raporlarına dair müzakere talebi gelmedi. Akabinde ARED Koordinatörü Şenay İpek tüzük değişiklikleriyle ilgili sunumu gerçekleştirdi ve değişikliklere ilişkin öneriler oy birliğiyle kabul edildi.

ARED Ana Tüzük değişikliğinin kabulü ile, ARED’in 20. yılında Yönetim Kurulu kararı ile marka olarak kullanmaya başladığı Açıkhava ve Endüstriyel Reklamcılar Derneği olan açılımı resmileşmiş oldu.


10. Dönem ARED Yönetim Kurulu 2 Yeni Üye ile Göreve Hazır

ARED’in 10. Dönem Yönetim, Denetim ve Disiplin Kurulları’nın açık oylama ile belirlendiği Genel Kurul’da ARED Yönetim Kurulu’na 2 yeni üye atandı.

9. Dönem Yönetim Kurulu’ndan Şahin Acar, Şaban Beyler, İbrahim Demirseren, Levent Olcayto, Mustafa Göktürk, Altuğ Öztürk ve Evren Güldoğan 10. Dönem Yönetim Kurulu’nda da görev alırken, Ahmet Özdemirel ve Alper Tenşi görevlerini yeni adaylara bıraktı.

Üç yıl sürecek görev dönemi Genel Kurul ile başlayan 10. Dönem ARED Asil Yönetim Kurulu şu şekilde belirlendi:

Şahin ACAR                                        : Başkan

Şaban BEYLER                                   : Başkan Yardımcısı

İbrahim DEMİRSEREN                       : Genel Sekreter

Levent OLCAYTO                               : Sayman

Alihan AYDIN                                      : Üye

Altuğ ÖZTÜRK                                     : Üye

Evren GÜLDOĞAN                               : Üye

Muharrem YILDIRIM                           : Üye

Mustafa GÖKTÜRK                            : Üye

10. Dönem Asil Yönetim Kurulu Üyelerinin belirlenmesinin ardından 10. Dönem ARED Yönetim Kurulu Başkanı olarak seçilen Şahin Acar, 9. Dönem Başkanı Ahmet Özdemirel ve Yönetim Kurulu Üyesi Alper Tenşi’ye özverili çalışmaları için teşekkür plaketlerini takdim etti. Ahmet Özdemirel ise birlikte görev aldığı çalışma arkadaşlarına ve ARED Merkez ofisi çalışanlarına hediyelerini verdi.



Önümüzdeki Üç Yılda Hedeflenen Projeler Hayata Geçirilecek ve Önceki Dönemlerde Sürdürülen Projeler Sonuca Kavuşturulacak

9. Dönem Yönetim Kurulu’nda Başkan Yardımcılığı görevini sürdüren ve 10. Dönem için Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini devrelan Şahin Acar ARED gibi önemli ve özel bir kurumda görev yapmanın şahsı adına büyük bir mutluluk olduğunu belirterek “21. yy gerekliliklerine uygun biçimde hareket eden çağdaş Derneğimizin iletişim, etkileşim ve dönüşüm denkleminde oluşturduğu hareketlilik sayesinde bir adım öteye taşınacağına inancımız sonsuz. Güçlü olmak için ARED’li olmak ve ARED’li olduktan sonra da pandemi etkilerini gidererek iletişim, etkileşim ve dönüşüm döngüsünü korumak, bu sayede birlikteliğimizi güçlendirirken çağın gerekliliklerine adapte olmak temel prensibimizdir.” dedi.

İletişimin sürdürülmesi ve çoğaltılmasının, okullarla, üniversitelerle iş birliklerinin artışının hem sektörümüze kalifiye eleman sağlama hem de ARED Ödülleri yarışmasının niteliğinin güçlendirilmesi noktalarında büyük bir yarar sağlayacağına inancını belirten Acar, FESPA Eurasia fuarının ARED’in ve sektörün fuarı olduğunu belirterek, fuardan elde edilen faydanın yine sektörel kazanım için paydaşlara aktarıldığını yineledi.

Toplantıda FESPA Eurasia Fuarı’nın ve kamu temsilinin önemi  konuları vurgulandı ve FESPA gibi uluslararası kurumlarda temsilin önemi, FESPA Eurasia fuarının ARED’e ve sektöre katkıları konularında görüşler paylaşıldı.

10. ARED Olağan Genel Kurulu, katılımcıların birlikte öğle yemeği yiyerek sohbet ettiği organizasyonla sona erdi.