Ankara Büyükşehir Belediyesi, Ticari Tabela Yönetmeliği’nin yenilenmesi konulu toplantılar devam ediyor [ 30 Mart 2021 ]


Ankara Büyükşehir Belediyesi, Ticari Tabela Yönetmeliği’nin yenilenmesi konulu toplantılar devam ediyor

SOSYAL MEDYADA PAYLAŞIN :

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Ankara Ticaret Odası Reklam ve Görsel İletişim Faaliyetleri Meslek Komitesi, Açıkhava ve Endüstriyel Reklamcılar Derneği, Ankara Reklamcılar Derneği, Türk Serbest Mimarlar Derneği yetkililerinin ve sektör temsilcilerinin katılımı ile “Ankara Büyükşehir Belediyesi, Ticari Tabela Yönetmeliği’nin Yenilenmesi” konulu istişare toplantısı ilk kez 17.12.2020 tarihinde, çevrimiçi olarak gerçekleştirilmiş ve ARED Başkan Yardımcısı Şahin Acar yönetmeliğe ilişkin aşağıdaki sektör önerilerimizi katılımcılarla paylaşmıştı. 

  1. İlk olarak ışıklı reklamların özendirilmesi önerisini belirten Acar emniyet istatistiklerine göre aydınlık sokaklarda suç oranlarının daha az olduğunun görüldüğünü, bu durumdan dolayı ışıklı reklamların özendirilip ilan reklam vergilerinin düşürülerek ışıksız reklamlardaki vergilerin aynı oranda arttırılması uygulamasının yapılabileceğini söyledi.
  2. İkinci olarak tabela yaptıran firma ile tabelayı yapan endüstriyel reklam üreticisinin asgari bedel ve standart bakım yükümlülükleri üzerinden yıllık bakım ve onarım sözleşmesi yapmaları önerisini dile getirdi.
  3. Son olarak yapılan yıllık bakım ve onarım sözleşmesinin denetimi için Ankara Ticaret Odası ilgili meslek komitesi, Ankara Reklamcılar Derneği ve Açıkhava ve Endüstriyel Reklamcılar Derneği ile belediye zabıta yetkililerinden meydana gelen bir kurul oluşturulması, bu kurulun hem kontrolleri yapıp hem de vize vermesi önerisini belirtti.
8 Ocak 2021’de, Ankara Zabıta Daire Başkanlığı’nda gerçekleştirilen ikinci toplantıya da ARED’i temsilen Acar katılım göstermişti. Toplantıda, Başkentin 100. yılına hazırlanma sürecinde Cumhuriyet Ankara’sına yakışır, görsel bütünlüğü bozmayacak, daha modern bir şehir çehresi oluşturmak amacıyla ticari tanıtım tabelalarının şekli, dizaynı, estetik görünüşü ve bu konudaki yönetmelikler ve çalışmalar hakkında istişareler yapıldı. 

Başkentin 100. yılına hazırlanma sürecinde Cumhuriyet Ankara’sına yakışır, görsel bütünlüğü bozmayacak, daha modern bir şehir çehresi oluşturmak amacıyla ticari tanıtım tabelalarının şekli, dizaynı, estetik görünüşü ve bu konudaki yönetmelikler ve çalışmalar hakkındaki istişare toplantıları 1, 4, 15 ve 22 Mart tarihlerinde gerçekleşen istişare toplantılarıyla sürdürülüyor ve çalışma kapsamında ARED’i Başkan Yardımcısı Şahin Acar temsil ediyor.