Ankara Büyükşehir Belediyesi Ticari Tabela Yönetmeliği’nin yenilenmesi konulu istişare toplantısı [ 17 Aralık 2020 ]


Ankara Büyükşehir Belediyesi Ticari Tabela Yönetmeliği’nin yenilenmesi konulu istişare toplantısı

SOSYAL MEDYADA PAYLAŞIN :

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Ankara Ticaret Odası Reklam ve Görsel İletişim Faaliyetleri Meslek Komitesi, Açıkhava ve Endüstriyel Reklamcılar Derneği, Ankara Reklamcılar Derneği, Türk Serbest Mimarlar Derneği yetkililerinin ve sektör temsilcilerinin katılımı ile “Ankara Büyükşehir Belediyesi, Ticari Tabela Yönetmeliği’nin Yenilenmesi” konulu istişare toplantısı 17.12.2020 tarihinde çevrimiçi olarak gerçekleştirildi.

Toplantıda ARED Başkan Yardımcısı Şahin Acar yönetmeliğe ilişkin sektör önerilerimizi katılımcılarla paylaştı. Tabela ve totemlere ilişkin yapılacak değişiklikler konusunda Acar, ARED Açıkhava ve Endüstriyel Reklamcılar Derneği yönetimi tarafından oluşturulan üç temel önerinin üzerinde durdu.

İlk olarak ışıklı reklamların özendirilmesi önerisini belirten Acar emniyet istatistiklerine göre aydınlık sokaklarda suç oranlarının daha az olduğunun görüldüğünü, bu durumdan dolayı ışıklı reklamların özendirilip ilan reklam vergilerinin düşürülerek ışıksız reklamlardaki vergilerin aynı oranda arttırılması uygulamasının yapılabileceğini söyledi.

İkinci olarak tabela yaptıran firma ile tabelayı yapan endüstriyel reklam üreticisinin asgari bedel ve standart bakım yükümlülükleri üzerinden yıllık bakım ve onarım sözleşmesi yapmaları önerisini dile getirdi.

Son olarak yapılan yıllık bakım ve onarım sözleşmesinin denetimi için Ankara Ticaret Odası ilgili meslek komitesi, Ankara Reklamcılar Derneği ve Açıkhava ve Endüstriyel Reklamcılar Derneği ile belediye zabıta yetkililerinden meydana gelen bir kurul oluşturulması, bu kurulun hem kontrolleri yapıp hem de vize vermesi önerisini belirtti.