AÇIKHAVA REKLAMCILARI DERNEĞİ DÜNDEN BUGÜNE USTALARIMIZ KİTABI BASKIYA HAZIRLANIYOR [ 26 Şubat 2014 ]


AÇIKHAVA REKLAMCILARI DERNEĞİ DÜNDEN BUGÜNE USTALARIMIZ KİTABI BASKIYA HAZIRLANIYOR

SOSYAL MEDYADA PAYLAŞIN :

Tabela ve baskı sektörü tarihine ışık tutacak, ARED Sektörde İz Bırakanlar kitabı bu yıl yayınlanıyor.  

ARED, açıkhava reklam sektörünün tarihine sahip çıkmak ve mesleğin ve sektörde iz bırakan ustaların saygınlığını yeni kuşaklara taşımak amacıyla ustalara saygı törenleri düzenlemektedir. 2011 yılından bu yana ARED’in toplantı ve seminerler düzenlediği illerdeki ustalara, düzenlenen törenlerde onur belgeleri takdim edildi. Projenin komite üyelerince belirlediği kriterlere göre “ARED Dünden Bugüne Ustalarımız Tespit Kayıt Formu” oluşturuldu. Bu form, ARED bültenlerinde ve web sitesinde yayınlanarak katılım talep edildi. İllerde bu kriterleri taşıyan ustalara ulaşılarak form dolduruldu, form ekinde sektörel özgeçmişleri ve fotoğrafları toplanarak ARED Merkez Ofisi’nde bir arşiv oluşturuldu. 

ARED’in ilk olarak 2011 yılında İzmir’de başlattığı ustalara saygı törenleri, bugüne kadar 15 farklı ilde gerçekleşerek 174 tabela ve baskı ustasına ulaşıldı. ARED’in bundan sonraki hedefi, merkez ofisinde toplanan arşivi, “ARED Dünden Bugüne Ustalarımız” adlı kitap haline getirerek sektörün kütüphanesine kazandırmak. 

ARED’in tüm çabalarına rağmen bazı ustaların yalnızca isimlerine ulaşıldı, birçok ustaya da ulaşılamadığına inanılıyor.  Bir yandan kitabın tasarım çalışmalarına başlayan ARED diğer taraftan da ulaşılamamış ustalar için sektörün desteğini talep ediyor. 

ARED web sitesinde yayınlanan “Dünden Bugüne Ustalarımız Tespit Kayıt Formu”nu çevrenizde 60 yaşını aşmış tabela ve baskı ustalarının, hayatta olmayanların ise yakınlarının eksiksiz doldurmaları ve ekleriyle ARED Merkez Ofisi’ne ulaştırılması için desteğinizi bekliyoruz.