Açıkhava Reklamcıları 6 Temmuz’da Kıbrıs’ta Buluştular [ 11 Temmuz 2017 ]


Açıkhava Reklamcıları 6 Temmuz’da Kıbrıs’ta Buluştular
Açıkhava Reklamcıları 6 Temmuz’da Kıbrıs’ta Buluştular
Açıkhava Reklamcıları 6 Temmuz’da Kıbrıs’ta Buluştular

SOSYAL MEDYADA PAYLAŞIN :

ARED Açıkhava Reklamcıları Derneği’nin, açıkhava reklam sektörünü her alanda bilinçlendirmek amacıyla 2007 yılından bu yana düzenlediği toplantıları, 2017 yılındaki 3. durağı Kıbrıs ile devam etti.

Sektörümüzün firma sahipleri, karar vericileri ve yöneticileri ile bir araya gelerek, ARED faaliyetleri ile ilgili bilgi vermek, sektör hakkında sohbet etmek ve “Bizim Şirketin Ömrü Ne Kadar?” Semineri’ni düzenlemek amacıyla yılın 3. ARED toplantısı için 6 Temmuz’da Kıbrıs, Lefkoşa’da buluşuldu.

ARED Kıbrıs Toplantısı ve “Bizim Şirketin Ömrü Ne Kadar?” Semineri öncesinde, ARED Kıbrıs Üyelerinden Rufat Candemir’in firması Offsetsan Ltd.’de ARED Yönetim Kurulu Toplantısı gerçekleştirildi. Genç Aredliler Başkanı Alihan Aydın ve Genç Aredliler Yönetim Kurulu Üyesi Reha Opak’ın da katıldığı ARED Yönetim Kurulu Toplantısı, Offsetsan’dan Rufat Candemir, Selin Candemir ve Nil Candemir’in ev sahipliğinde gerçekleşti. Lefkoşa’daki Işıl Reklam’dan İnan Taşçı’nın üyeliğinin kabul edildiği toplantıda, ARED’in Kıbrıs üye sayısı 3 oldu. Toplantıda Offsetsan firmasından Rufat Candemir, ARED Kıbrıs temsilciliğine seçildi.

ARED’in Kıbrıs Üyelerinden Magic Reform Copy firmasından Özlem Özbekoğlu’nun da Offsetsan’da karşıladığı ARED Yönetim Kurulu Üyeleri, Genç Aredliler Yönetim Kurulu Üyeleri ve ARED Üyeleri, Yönetim Kurulu toplantısının ardından ARED Kıbrıs Toplantısı ve “Bizim Şirketin Ömrü Ne Kadar?” Semineri’nin gerçekleşeceği Kıbrıs Türk Sanayi Odası’na giderek misafirleri karşıladı.

ARED İstanbul Üyelerinden, İstanbul Reklam firmasından Şaban Beyler’in moderatörlüğünde sürdürülen Kıbrıs Toplantısı’nda açılış konuşmasını ARED Başkanı Halil Eligür yaptı. Konuşmasına, bu toplantı organizasyonuna destek veren Offsetsan firmasından Rufat Candemir, Selin Candemir ve Nil Candemir’e, Magic Reform Copy firmasından Özlem Özbekoğlu’na, toplantının gerçekleştirilmesine sponsorluklarıyla destek veren; Deniz Dış Ticaret, FESPA Eurasia, Folpa, Frimpeks, İstanbul Reklam, Offsetsan Ltd., Optimum Digital Planet, Pimms, SDS, Set Reklam Makineleri ve Unifol firmalarına ve tüm emeği geçenlere, toplantı salonunu bedelsiz olarak ARED’in kullanımına açan Kıbrıs Türk Sanayi Odası Yönetimi’ne teşekkürlerini iletti.

Halil Eligür konuşmasını sürdürürken, salonda ilk defa bu kadar çok kadın bulunduğunu ve sektörümüz adına cok mutlu olduğunu söyledi. Halil Eligür, ARED’in Kıbrıs’a 3. gelişi olduğunu ve daha önce 22 Nisan 2010 tarihinde ARED Kıbrıs Toplantısı ve Araç Kaplama ile Led Teknolojisi ve Uygulamaları eğitim seminerini, 2-4 Mayıs 2014 tarihinde de Genç Aredliler 4. Dayanışma Toplantısı ile Birinci Kuşak İkinci Kuşaktan Ne Bekler konulu semineri gerçekleştirdiklerini belirterek, Lefkoşa’da bir kez daha bulunmaktan dolayı çok mutlu olduklarını ifade etti.

Halil Eligür, ARED ve FESPA ortaklığı ile Türkiye’de ilk defa 2013 yılında gerçekleşen, bu yıl beşinci defa ve uluslararası unvanı ile 7-10 Aralık 2017 tarihlerinde İstanbul CNR Expo’da gerçekleşecek olan FESPA Eurasia Fuarı’na Kıbrıs’taki sektör temsilcilerini de davet ederek, ARED standında ağırlamaktan büyük mutluluk duyacağını belirtti.

ARED Başkanı Halil Eligür’ün açılış konuşması sonrasında “Yeni Üyelere Rozet Takdimi Töreni”nde, ARED’e yeni katılan üyeler Özlem Özbekoğlu (Magic Reform Copy, Girne), Rufat Candemir (Offsetsan Ltd., Lefkoşa), İnan Taşçı (Işıl Reklam, Lefkoşa) ve Burak Tümerdirim’e (Alfa Dijital Grup, Bursa) rozetleri takdim edildi.

ARED’in açıkhava reklamcılığı mesleğine sahip çıkmak ve sektörde iz bırakmış ustaları tarihe taşıyarak mesleki geçmişimizi korumak amacıyla 2011 yılında başlattığı Ustalara Saygı Töreni, ARED Kıbrıs Toplantısı’nda da devam etti. Kıbrıs’ta sektörde iz bırakan tabela ustaları Biler Demircioğlu, Erbay Eminoğlu, Işıl Taşçı, Salih Bayraktar, Zeki Taşçı, Zihni Sevil’e ve Merhum Cahit Ahmet Anıl, Merhum Osman Erbilek ve Merhum Kemal Tunç adına aile üyeleri ve sektör temsilcilerine plaketleri verildi.

REKBİR (Kıbrıs Reklamcılar Birliği) Başkanı Deniz Demircioğlu, ARED Kıbrıs Toplantısı’nda katılımcı olarak yer alıp Kıbrıs’ta da açıkhava reklamcılığı sektöründe rekabet ve eleman sıkıntısının en önemli sorunlardan olduğunu belirterek, toplantı sırasında yerel sektör sorunlarını dile getirdi. Sorunlardan birinin ise sektörün bir araya gelmemesi olduğunu dile getiren Deniz Demircioğlu, ARED’in bu toplantı ile sektörün bir araya gelmesine vesile olduğunu belirterek, REKBİR’in tüzüklerini düzenlediklerini, yakın bir zamanda daha aktif olacaklarını söyledi ve toplantı sırasında ARED Başkanı Halil Eligür’e anı plaketi takdim etti. Eğitmen İlker Kaldı’nın sunumuyla gerçekleşen “Bizim Şirketin Ömrü Ne Kadar?” semineri sonunda katılımcılara katılım belgeleri takdim edildi.

Kıbrıs Toplantısı’nın ardından Lefkoşa’dan Girne’ye geçen ARED Yönetim Kurulu, Genç Aredliler Yönetim Kurulu ve ARED Üyeleri, Girne’deki ARED Üyesi Özlem Özbekoğlu’nu firması Magic Reform Copy’de ziyaret etti. Ziyaret sırasında Özlem Özbekoğlu, ARED Başkanı Halil Eligür’e ziyaret anısına bir anı plaketi takdim etti.

ARED Kıbrıs Toplantısının ardından düzenlenen akşam yemeği organizasyonunda Türkiye ve K.K.T.C.’den katılan sektör temsilcileri, aralarındaki iletişimi artırma ve sektörel bilgi alışverişi yapma imkanı bulmuş oldular.

ARED Kıbrıs Toplantısı ve “Bizim Şirketin Ömrü Ne Kadar?” Semineri’ne Adana, Ankara, Antalya, Bursa, Gaziantep, Hatay, İstanbul, İzmir, Kıbrıs ve Osmaniye’den 60 kişilik bir katılım sağlanırken ARED’in düzenlediği akşam yemeği 53 kişi ile gerçekleştirildi. Çok sıcak bir ortamda geçen yemek sırasında ARED Başkanı Halil Eligür, REKBİR Başkanı Deniz Demircioğlu ve Rufat Candemir (Offsetsan Ltd.) misafirlere hoş geldiniz ve afiyet olsun dileklerini iletti, ARED Başkanı Halil Eligür, Rufat Candemir’in (Offsetsan Ltd.) ARED Kıbrıs Temsilciliği’ne atandığını duyurdu, 19:30’dan 23:30’a kadar süren yemekten, katılanlar çok memnun ayrılırken gelecek yıl ARED’in Kıbrıs’a tekrar gelmesini istediklerini belirtti.

ARED Kıbrıs Toplantısı, Kıbrıs’taki yerel sektör temsilcilerinin bir araya gelmesi, aralarındaki diyaloğun artırılması ve sektör sorunlarının karşılıklı değerlendirilebilmesi için harika bir fırsat oldu.

Bir sonraki ARED İl Toplantısı 12 Ekim 2017 tarihinde Antalya’da gerçekleşecek.

FESPA Eurasia 2017 Fuarı, 7-10 Aralık’ta ARED-FESPA Ortaklığı ile İstanbul’da Gerçekleşiyor

ARED (Açıkhava Reklamcıları Derneği) ve FESPA (The Federation of  Screen and Digital Printers Associations – Serigrafi ve Dijital Baskı Dernekleri Federasyonu) ortaklığı ile FESPA Eurasia Fuarcılık A.Ş. tarafından Türkiye’de bu yıl beşinci defa ve uluslararası olarak düzenlenecek olan FESPA Eurasia Fuarı, 7-10 Aralık 2017 tarihlerinde İstanbul CNR Expo Yeşilköy Fuar Merkezi’nde gerçekleşecek.

500’den fazla markanın temsil edileceği FESPA Eurasia 2017 Fuarı’nı, Türkiye, Avrupa, Orta Asya, Orta Doğu ve Kuzey Afrika’dan olmak üzere 50’nin üstünde ülkeden 10 bin sektör profesyonelinin ziyaret etmesi bekleniyor. FESPA Eurasia 2017 Fuarı katılımcı ve ziyaretçilere, sadece ürünlerin sergilendiği bir fuar yerine, dünyada sektörle ilgili son gelişmeleri takip edebilecekleri, vizyonlarını ve yaratıcılıklarını geliştirebilecekleri, ücretsiz seminerler, workshoplar ve etkinliklerle yeni bilgiler öğrenebilecekleri bir platform sunuyor. Firmalar, yatırım yapmak için ihtiyaç duyduğu en doğru bilgilere FESPA Eurasia 2017 Fuarı ile ulaşabilecek.

FESPA’nın, elde ettiği kârı sektöre geri yatıran iş modeli ile fuarlarda benzersiz eğitimler düzenlemesi, başka yerde elde edilemeyecek pazar odaklı, endüstri ile ilgili önemli bilgiler sunması gibi öne çıkan bu özellikler FESPA Eurasia Fuarı’nı ayrıcalıklı kılan bir unsur.

FESPA Eurasia 2017 Fuarı’nı baskı ve endüstriyel reklam sektörüyle iletişimde olan tüm yetkililerin ziyaret etmelerinin önemine inanıyoruz. FESPA Eurasia 2017 Fuarı’na kayıt olmak ve detaylı bilgi sahibi olmak için https://eurasia.fespa.com/tr/ adresini ziyaret edebilirsiniz.