9. ARED Olağan Genel Kurulu 18 Kasım’da Gerçekleşti [ 20 Kasım 2018 ]


9. ARED Olağan Genel Kurulu 18 Kasım’da Gerçekleşti

SOSYAL MEDYADA PAYLAŞIN :

9. Dönem Yönetim Kurulu’nun belirlendiği 9. ARED Olağan Genel Kurulu, 32 asil ARED üyesinin katılımıyla Sürmeli İstanbul Hotel’de gerçekleşti.

ARED Başkan Yardımcısı İbrahim Demirseren’in açılışıyla başlayan toplantı, Kongre Başkanlık Divanı’nın seçimiyle devam etti. ARED Kurucu Üyesi, 5. ve 6. Dönem Başkanı Birol Fedai’nin başkanlığında oluşan divanın Başkan Yardımcılığı görevine ARED Kurucu Üyelerinden Hayrettin Ege, Katiplik görevine ARED Kurucu Üyelerinden Mehmet Pehlivan seçildi.

Toplantı programı, geçtiğimiz dönemin Yönetim ve Denetim Kurullarının faaliyet raporlarının sunumu ve ARED Saymanı Levent Olcayto’nun paylaştığı tahmini hedef bütçenin oylamaya açılmasıyla devam etti. ARED Üyeleri, hedef bütçeyi oy birliği ile onayladı ve üyelerden Yönetim ve Denetim Kurulu raporlarına dair müzakere talebi gelmedi.

9. Dönem ARED Yönetim Kurulu 6 Yeni Üye ile Göreve Hazır

ARED’in 9. Dönem Yönetim, Denetim ve Disiplin Kurulları’nın açık oylama ile belirlendiği Genel Kurul’da ARED Yönetim Kurulu’na 6 yeni üye atandı.

8. Dönem Yönetim Kurulu’ndan İbrahim Demirseren, Levent Olcayto ve Ahmet Özdemirel 9. Dönem Yönetim Kurulu’nda da görev alırken, Kamil Halil Eligür, Aynur Çakır, Ali Tekin Çelik, Mert Çiçek, Murat Erdoğan ve Selçuk Aygüler bir sonraki dönemde görevlerini yeni adaylara bıraktı.

Üç yıl sürecek görev dönemi Genel Kurul ile başlayan 9. Dönem ARED Asil Yönetim Kurulu şu şekilde belirlendi:

Ahmet ÖZDEMİREL                          : Başkan

Şahin ACAR                                     : Başkan Yardımcısı

İbrahim DEMİRSEREN                      : Genel Sekreter

Levent OLCAYTO                             : Sayman

Alper TENŞİ                                    : Üye

Altuğ ÖZTÜRK                                 : Üye

Evren GÜLDOĞAN                           : Üye

Mustafa GÖKTÜRK                          : Üye

Şaban BEYLER                               : Üye

Önümüzdeki Üç Yılda Hedeflenen Projeler Hayata Geçirilecek ve Önceki Dönemlerde Sürdürülen Projeler Sonuca Kavuşturulacak

Görev dönemi 9. Genel Kurul ile göreve başlayan ARED 9. Dönem Başkanı Ahmet Özdemirel, herkese teşekkür ederek söz aldı ve yeni dönemdeki hedeflerini temel olarak yansıtmak için bir sunum gerçekleştirdi. “Genel kurulumuzu finans maliyetlerinin arttığı bir dönemde yapıyoruz. Omuz omuza vermenin ve ARED çatısı altında iş yapma kültürümüzü geliştirmenin önemine inanıyoruz” şeklinde belirterek ileri döneme dair düşüncelerini açıkladı. MYK meslek tanımlamasına değindi ve “Yeterlilik ve standartları tanımlanmış olan bu mesleğin artık MEB düzeyinde bir bölüm olması hepimizin önemseyeceği ve destekleyeceği bir konu. Dünya gelişiyor, üniversitelerde meslek temasını geliştirmeye yönelik çalışmalarımız oldu. Mesleğimizi üniversite öğrencilerine de tanıtmalıyız. Tüm reklam sektörüne hayırlı olsun” diye belirterek fikirlerini ifade etti.

9. dönemde ARED Yönetim Kurulu Üyesi görevine başlayan Mustafa Göktürk, yurt dışı ihracatla ilgili beyaz yakaya ihtiyaç olduğunu dile getirerek akademik eğitim alan öğrencilerin de sektör için önemine değindi

ARED 7. ve 8. Dönem Başkanı Kamil Halil Eligür, 6 sene boyunca ARED Başkanlığı görevini, 2 sene boyunca ARED Genel Sekreterliği görevini yürüttüğünü, 2012’de devraldığı bu bayrağın bir ileriye taşınmasında katkısı olmasından gurur duyduğunu dile getirdi. Mesleki standartları belirlenmiş bir sektör olma konusunda devasa adımlar atıldığını belirtip sektörümüze hayırlı olsun dileklerini iletti.

Genel Kurul’da Liselerde ve Üniversitelerde Mesleki Tanıtım ve Eğitimin Önemi Vurgulandı

Genel Kurul’un dilek ve temenniler bölümünde söz alan üyelerin gündeme getirdikleri konular; sektörel eğitim ve eğitimli iş gücü, Endüstriyel Reklamcılık mesleğinin standartlarının ve yeterliliklerinin resmiyete kavuşması, FESPA gibi uluslararası kurumlarda temsilin önemi, FESPA Eurasia fuarının ARED’e ve sektöre katkıları konularından oluştu.

Hayrettin Ege, teknoloji konusunda yeni yazılımların kullanımıyla ilgili endüstri 4.0’ın geliştirilmesini ve meslek okullarında da bu dersin alınması konusunda girişimler yapılmasını önerdi.

Şevket AKSOY, İTO sektörel araştırma çalışmasından bahsetti. Sektörün istihdam sayısının yüksek olduğunu ancak bir kaynak olmadığını söyledi. İTO olarak FESPA Eurasia fuarında stand kuracaklarını söyledi ve anket için destek talep etti.

9. ARED Olağan Genel Kurulu, katılımcıların birlikte öğle yemeği yiyerek sohbet ettiği organizasyonla sona erdi.