9. ARED Ödülleri’23 Ödül Töreni Gerçekleştirildi! [ 26 Kasım 2023 ]


9. ARED Ödülleri’23 Ödül Töreni Gerçekleştirildi!

SOSYAL MEDYADA PAYLAŞIN :

9. ARED Ödülleri’23 Ödül Töreni Gerçekleştirildi!

İlk olarak 2015 yılında gerçekleşen ARED Ödülleri, Türkiye’de kısa zamanda teknolojik gelişim ve yenilikçilik anlamında rekabetçi sektörlerden biri haline gelen endüstriyel reklamcılığın kat ettiği mesafeyi kutlamak, yaratıcı, özgün ve sofistike uygulamalarla sektörde fark yaratan firmaları öne çıkarmak, gençlerin endüstriyel reklam ürünleri sektörüne ilgisini artırmak, sektörün kalifiye eleman arayışına destek vermek amacıyla bu yıl dokuzuncu defa düzenlendi. Yarışmanın ödül töreni ise FESPA Eurasia 2023 fuar alanında 1. salonda, fuarın son günü olan 26 Kasım tarihinde görkemli bir şekilde gerçekleştirildi.

Gelecek Vadeden Tasarımcı Ödülü’nün Hackathon Sonuçları Açıklandı 

Yarışmanın “Gelecek Vadeden Tasarımcı Ödülü” kategorisi bu yıl ETMK Endüstriyel Tasarımcılar Meslek Kuruluşu ile Ankara TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi iş birliğinde, TOBB ETÜ ev sahipliğinde 7 Ekim 2023 tarihinde hackathon formatında gerçekleşti. Hackathon etkinliğine Ted, ODTÜ, Ostim Teknik, Gazi, TOBB ETÜ ve Özyeğin Üniversitelerinin endüstriyel tasarım ve mimarlık bölümü öğrencilerinden oluşan 9 grup ve toplam 32 öğrenci katılım gösterdi.

Printtech Reklam, İstanbul Reklam ve Binka1 Reklam sponsorluğunda gerçekleşen hackathon etkinliğine katılan öğrenciler, endüstriyel reklam ürünlerinin deprem felaketi sonrasında depremden etkilenen vatandaşların kullanımına en faydalı şekilde sunulma ve deprem sonrasında iletişim odağında tasarımlarını çalıştılar. Bu süreçte öğrencilere ETMK Başkanı ve TOBB ETÜ Endüstriyel Tasarım Bölüm Başkanı Dr. Aydın Öztoprak, ARED Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Göktürk, STK Temsilcileri Akdoğan Reklam’dan Uğur Mutlutürk ve Hermes Reklam’dan Hasan Can Öztürk mentorluk yaptı. 

Hackathon sonunda ETMK Başkanı ve TOBB ETÜ Endüstriyel Tasarım Bölüm Başkanı Dr. Aydın Öztoprak, ARED Yönetim Kurulu Üyesi ve Heyday Endüstriyel Reklam’dan Mustafa Göktürk, Akdoğan Reklam’dan Uğur Mutlutürk, Hermes Reklam’dan Hasan Can Öztürk, Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi Görsel İletişim Tasarımı’ndan Doç Dr. Pelin Öztürk Göçmen, TOBB ETÜ Görsel İletişim Tasarımı’ndan Eda Erkan ve ODTÜ ve SMAG Mimarlık’tan Hasan Okan Çetin’den oluşan hackathon jürisi mansiyon ödülü ve ilk üç başarılı projenin sahiplerini belirledi.  

Ödül töreninde ilk kez açıklanan sonuçlara göre, Gelecek Vadeden Tasarımcı Ödülü kategorisi hackathon mansiyon ödülünün sahibi Grup metu.jpeg üyeleri ODTÜ’den mimarlık 3. sınıftan Utkan Deveci, endüstriyel tasarım 3. sınıftan Fırat Kesen ve Elektrik Elektronik Mühendisliği 2. sınıftan Erhan Durmaz olurken, hackathon birincisi Grup Form5 üyeleri Gazi Üniversitesi Endüstriyel Tasarım 4. sınıf öğrencileri Tarhan Yılmaz, Mert Sarıipek, Özer Can Kaya ile Özyeğin Üniversitesi Endüstriyel Tasarım 3. sınıf öğrencisi Zeynep Işıl Rabuş, hackathon ikincisi Grup Övgü üyeleri ODTÜ Endüstriyel Tasarım 4. sınıf öğrencileri Damla Doğa Özyurt, Mehmet Derin İncekaş, Yonca Sübay ile TOBB ETÜ Endüstriyel Tasarım 4. sınıf öğrencileri Öykü Armutcu ve Ali Baran Yıldız ve hackathon üçüncüsü ise Grup Cerberus üyeleri ODTÜ Endüstriyel Tasarım 4. sınıf öğrencileri Kerem Okhan, Tuna Sağlam, Fatih Paksoy ve 2. Sınıf öğrencisi Nevra Bahar Hasgüvenç oldu. Hackathon derecelerinin ödül plaketlerini, jüri üyeleri takdim etti.

En İyi Endüstriyel Reklam Ödülü Mansiyonunu Jüri Belirledi

Firmalar 9. ARED Ödülleri’23 En İyi Endüstriyel Reklam Ödülü’ne en fazla dört başvuru yaparak katılım gösterdi ve finalistler yapılan ön elemeler sonucunda belirlendi. Başvuruların jüri üyelerine yarışmacı bilgilerinin gizli tutularak iletildiği ön eleme süreci, jürinin online ortamda ARED’e bildirdiği bireysel ve objektif puanlamalarıyla son şeklini aldı.

ARED Başkanı Ankyra Reklam’dan Şahin Acar, Feza Reklam’dan Mehmet Karabulut, Hakan Reklam’dan Hakan Bilgiç, İzmir Ticaret Odası’ndan Nuray Eyigele İşleyen, Süperfresh’ten Anıl Yapar, İdeart Reklam Ajansı’ndan Turusan Çiner, Arel Üniversitesi Halkla İlişkiler ve Reklamcılık Bölümünden Doç.Dr.Mehmet Yakın, Lunapark Creative Works’ten Bertan Berk, MediaCat’ten Arzu Nilay Kocasu 
olmak üzere 9 kişilik bir kadrodan meydana gelen 9. ARED Ödülleri’23 En İyi Endüstriyel Reklam Ödülü jürisinin puanlamaları sonucunda En İyi Endüstriyel Reklam Mansiyon Ödülü’nün sahibi Essilor markası için Opak Optik’e ürettiği ürün teşhir standıyla Mayada Reklam olarak belirlendi. Mayada Reklam’ın plaketi, firma temsilcisi Denizhan Gökmen’e törende takdim edildi.

Jürinin “En İyi Endüstriyel Reklam Ödülü’ kategorisinde belirlediği üçer finalist için oylamalar FESPA Eurasia 2023’de gerçekleştirildi. 23-25 Kasım 2023 tarihleri arasında fuar alanındaki ARED & CLUB FESPA standında oylamalar sürdürüldü ve 26 Kasım 2023 tarihinde fuar alanında ödül töreni gerçekleştirildi. 

Fuarın ilk üç günü süren oylamalar sonucunda En İyi Endüstriyel Reklam Ödülü birincisi Mall Of Antalya için uygulanan totem projesiyle Reksan Reklam, Ankara Büyükşehir Belediyesi EGO Genel Müdürlüğü için uygulanan otobüs durağı projesiyle Renk Tabela ve üçüncüsü İstanbul Kültür ve Sanat Ürünleri Tic. A.Ş. için uygulanan İstanbul Kitapçısı adlı satış noktası kiosk uygulamasıyla Mert Group oldu. 

Ödül Töreni Yoğun Katılım ve Büyük Bir Heyecanla Gerçekleştirildi

Fuarın son günü düzenlenen, ARED Koordinatörü Şenay İpek’in sunumuyla gerçekleşen 9. ARED Ödülleri’23 ödül töreni açılış konuşmasını ARED Başkanı Şahin Acar gerçekleştirdi. Törene katılım gösterebilen 9. ARED Ödülleri’23 jüri üyelerine plaketleri takdim edildi.
En İyi Endüstriyel Reklam Ödülü Birincisi Antalya Reksan Reklam’dan Hakan Saltoğlu’na, ikincisi Konya Renk Tabela’dan Ömer Usul’a, üçüncüsü İstanbul Mert Group’tan Sabri Kocaçöl’e plaketleri takdim edildi. Ayrıca FESPA Eurasia 2023 Fuarı sonrasında, finalistlerin derecelerini belirlemek üzere oylamaya katılanlar arasından yapılan kura çekilişi ile şanslı beş kişiye birer adet bluetooth hoparlör armağan edildi.