6. ARED Ödülleri’20 üniversite görüşmeleri [ 02 Kasım 2020 ]


6. ARED Ödülleri’20 üniversite görüşmeleri

SOSYAL MEDYADA PAYLAŞIN :

Açıkhava ve Endüstriyel Reklamcılar Derneği (ARED), bu yıl 6. kez ARED Ödülleri’ni düzenlemeye hazırlanıyor. ‘Gelecek Vadeden Tasarımcı Ödülü’ kategorisinin teması yeni normal döneme göre belirlendi. 

Gençlerin endüstriyel reklam ürünleri sektörüne ilgisini artırmak, sektörün kalifiye eleman arayışına destek vermek amacıyla bu yıl ikincisi düzenlenen “Gelecek Vadeden Tasarımcı Ödülü” yarışması COVID-19 sonrası dönemde sosyal mesafeli şehirlerin tasarlanması temasıyla gerçekleşiyor. 

COVID-19 sonrası yeni normal dönemde, kamusal alanlarda oluşabilecek mecburi veya keyfi yoğunluğa karşılık, toplumsal sağlığı koruyucu ve teşvik edici uygulamalar geliştirmek hayati bir önem kazanacaktır. Bu nedenle öğrenciler yarışmaya yaratıcı, yenilikçi, estetik, katma değer ve/veya maliyet avantajı sağlayan malzemelerle üretilebilecek; sosyal mesafe temalı şehir mobilyaları, havalimanı, AVM, otel, market, mağaza içi vb. kapalı alan girişlerinde kullanılan, üzerinde reklam alanı barındıran hijyen uyarı ürünleri, hijyen servis cihazları veya üniteleri veya yine kapalı alanlardaki sosyal mesafe temalı uygulamalar kategorilerindeki endüstriyel reklam ürünü tasarımlarıyla katılabilecek. Reklam, tasarım, mimarlık fakültelerindeki öğrencilerin başvurabileceği yarışmada her katılımcı en fazla 4 başvuru yapabileceği yarışmaya başvurular www.aredodulleri.com adresinden alınıyor.

Yarışma kapsamında İstanbul, Ankara, İzmir ve Eskişehir başta olmak üzere pek çok üniversiteyle çevrimiçi ortamda görüşmeler gerçekleştirildi. Akademisyenlerin öğrencileri doğru yönlendirmeleri amacıyla düzenlenen etkinliklere öğretim görevlileri, ARED Yönetim Kurulu Üyeleri ve ARED Merkez Ofis ekibi katılım sağladı. 

22.10.2020 tarihinde Zoom üzerinden başlatılan programların ilkine ARED Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Göktürk ve ARED Merkez Ofisi’nden Şenay İpek ile Beril Kırağlı katılım göstererek Kadir Has Üniversitesi Endüstriyel Tasarım Bölüm Başkanı Ayşe Elif Coşkun ile online bir toplantı gerçekleştirdiler. Yine aynı gün Özyeğin Üniversitesi Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Endüstriyel Tasarım Bölüm Başkanı Prof. Dr. Alpay Er ile online bir toplantı daha gerçekleştirildi.

Devamındaki Hacettepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü Başkanı Prof. Dr. Pelin Yıldız, Bilgi Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Endüstri Ürünleri Tasarımı Bölümü Başkanı Prof. Dr. Özlem Er ve FMV Işık Üniversitesi Mimarlık ve Tasarım Fakültesi, Endüstriyel Tasarım Bölümü Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Saltuk Özdemir ile gerçekleştirilen online toplantılara ARED Başkan Yardımcısı Şahin Acar katılım gösterdi. 

ARED, Endüstriyel Tasarım Proje Derslerine Konuk Oldu

Yeditepe Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Endüstriyel Tasarım Bölüm Başkanı Dr. Öğretim Üyesi Ayşem G. Başar’ın organizasyonu ile bölüm öğretmenleri ve öğrencilerinden oluşan toplam 86 kişinin katıldığı online toplantıya, ARED Yönetim Kurulu’nu temsilen Yarışma Koordinatörü ve ARED Yönetim Kurulu Üyesi Alper Tenşi ile Merkez ofis ekibi katılım sağladı. FMV Işık Üniversitesi Mimarlık ve Tasarım Fakültesi, Endüstriyel Tasarım Bölümü Başkan Dr. Öğr. Üyesi Saltuk Özdemir ve bölüm öğrencilerinin katılımıyla ise toplamda 43 kişilik online toplantı gerçekleştirildi ve bu görüşmeye  ARED Yönetim Kurulu’nu temsilen Başkan Yardımcısı Şahin Acar ile Merkez ofis ekibi katılım sağladı. Bu görüşmelerde öğrencilere bilgilendirici ve detaylı bir sunum  yapılırken aynı zamanda öğrencilerin yarışmaya ilişkin soruları da cevaplandı.