6. ARED Ödülleri’20 Gelecek Vadeden Tasarımcı Ödül Töreni, Youtube’da gerçekleştirildi! [ 29 Aralık 2020 ]


6. ARED Ödülleri’20 Gelecek Vadeden Tasarımcı Ödül Töreni, Youtube’da gerçekleştirildi!

SOSYAL MEDYADA PAYLAŞIN :

6. ARED Ödülleri’20 Gelecek Vadeden Tasarımcı Ödül Töreni, Youtube’da Gerçekleştirildi!

ARED Ödülleri’nin altıncısı bu yıl, pandemi nedeniyle yalnızca Gelecek Vadeden Tasarımcı Ödülü kategorisinde düzenlendi. Jüri üyelerinin belirlediği üç finalist adayının dereceleri ve Mahmut Güldoğan Mansiyon Ödülü’nün sahipleri, ARED Açıkhava ve Endüstriyel Reklamcılar Derneği Youtube Kanalı’nda düzenlenen ödül töreninde belirlendi.

Yarışma 6. yılında, “Gelecek Vadeden Tasarımcı Ödülü” kategorisinde gerçekleştirildi. COVID-19 sonrası yeni normal dönemde, kamusal alanlarda oluşabilecek mecburi veya keyfi yoğunluğa karşılık, toplumsal sağlığı koruyucu ve teşvik edici uygulamalar geliştirmek hayati bir önem kazanacağından öğrencilerden bu tema ile çalışmalarını yapmaları beklendi. Dolayısıyla öğrenciler yarışmaya, sosyal mesafe temalı şehir mobilyaları, havalimanı, AVM, otel, market, mağaza içi vb. kapalı alan girişlerinde kullanılan, üzerinde reklam alanı barındıran hijyen uyarı ürünleri, hijyen servis cihazları veya üniteleri ile bu alanlardaki sosyal mesafe temalı uygulamalar kategorilerindeki endüstriyel reklam ürünü tasarımlarıyla katıldılar. Gelecek Vadeden Tasarımcı Ödülü’ne 25 öğrenciden toplam 31 proje ile başvuru yapıldı. 

Alınan başvurular arasından finale kalan üç proje, jüri üyeleri Ahmet Özdemirel (Duygu Endüstriyel Reklam, Eskişehir), Dilek Kafalı (Turkcell İletişim Hizmetleri A.Ş., İstanbul), Ender Merter (İlancılık Reklam Ajansı, İstanbul), Halil İbrahim Yılmaz (Ankara Kent Konseyi, Ankara), Ömer Şengüler (Global Magic Brands, İstanbul), Prof. Dr. Gülay Hasdoğan (Ortadoğu Teknik Üniversitesi, Ankara) ve Seyfettin Işığıbol’un (Folpa Reklam, Bursa) puanlamaları sonucunda belirlendi. “Gelecek Vadeden Tasarımcı Ödülü”nün finalistleri, kapalı alan girişlerinde kullanılan üzerinde reklam alanı barındıran hijyen uyarı ürünleri, hijyen servis cihazları veya üniteleri kategorisinde hazırladığı dezenfektan kabini ve kabine bağlı COVID-19 bilgilendirme ofisi tasarımıyla sosyal mesafe temalı şehir mobilyaları kategorisinde hazırladığı oturma bankları tasarımıyla Ömer Faruk Kara, yine aynı kategoride hazırladığı dezenfektan kabini tasarımıyla Mutlu Can Tayyar ve sosyal mesafe temalı şehir mobilyaları kategorisinde hazırladığı otobüs durağı tasarımıyla Buse Günaydın oldu.

Sanal Ödül Töreni’ne Yoğun Katılım Gerçekleşti

Jüri tarafından belirlenmiş üç finalistin projeleri 10-21 Aralık tarihleri arasında, herkesin bir oy kullanma hakkı olduğu SMS yöntemiyle oylandı. Yarışmanın kazananı 25 Aralık’ta ARED Açıkhava ve Endüstriyel Reklamcılar Derneği Youtube Kanalı’nda gerçekleştirilen sanal törende açıklandı. ARED Yönetim Kurulu Üyesi ve Yarışma Koordinatörü Alper Tenşi’nin sunumuyla başlayan törende ARED Başkanı Ahmet Özdemirel kısa bir açılış konuşması gerçekleştirdi.

Özdemirel’in ardından söz, 6. ARED Ödülleri’20 hazırlıklarına destek olan ARED Yönetim Kurulu Üyeleri’ne verildi. Sırasıyla ARED Başkan Yardımcısı Şahin Acar, ARED ve FESPA Eurasia Yönetim Kurulu Üyesi Levent Olcayto ve ARED Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Göktürk söz alarak eğitime ve yarışmanın endüstriyel reklamcılık sektörüne yaptığı katkıya ilişkin değerlendirmelerde bulundular.

Ardından tören sunucusu Alper Tenşi, 6. ARED Ödülleri’20 jüri kadrosunu tanıttı. Törene katılım göstermiş olan İlancılık Reklam Ajansı Eş Başkanı Ender Merter, Ankara Kent Konseyi Başkanı Halil İbrahim Yılmaz, Global Magic Brands Kurucusu Ömer Şengüler, ODTÜ Endüstri Ürünleri Tasarımı Bölüm Başkanı Prof. Dr. Gülay Hasdoğan ve Folpa Reklam Kurucusu Seyfettin Işığıbol, yarışmanın toplumun mevcut durumuna ve sektörün gelişimine sunduğu katkı ile ilgili görüş ve düşüncelerini paylaşarak, ARED’e bu değerli organizasyonu gerçekleştirdiği için teşekkürlerini ilettikleri mesajlarıyla törene dahil olup, değer kattılar.

Birinci, İkinci ve Üçüncü, SMS Oylamaları Sonucunda Belirlendi

Jüri üyelerinin katılımının ardından törene projeleri SMS aracılığıyla oylanan yarışmacılar dahil oldu. Kocaeli Üniversitesi, Mimarlık ve Tasarım Fakültesi, İç Mimarlık  Bölümü öğrencisi Mutlu Can Tayyar, İzmir Demokrasi Üniversitesi, Mimarlık Fakültesi, Mimarlık Bölümü öğrencisi Ömer Faruk Kara ve Kocaeli Üniversitesi, Mimarlık ve Tasarım Fakültesi, İç Mimarlık  Bölümü öğrencisi Buse Günaydın törene katılım göstererek yarışmayı duydukları kanal, yarışma hazırlık süreçleri ve proje detaylarını izleyicilerle paylaştılar.

Gelecek Vadeden Tasarımcı Ödülü kategorisine alınan başvuruların değerlendirilmesi esnasında, Mahmut Güldoğan Mansiyon Ödülü’nün sahibi de belirlenmişti. Sosyal mesafe temalı şehir mobilyaları kategorisinde hazırladığı oturma bankları tasarımıyla GV22101 rumuzlu, Marmara Üniversitesi, Güzel Sanatlar Fakültesi, Endüstri Ürünleri Tasarımı Bölümü’nden Elif Davulcu da finalistlerin ardından törene katılarak görüş ve düşüncelerini izleyicilerle paylaştı. Davulcu bu başarısıyla, Mahmut Güldoğan Mansiyon Ödülü olan bir adet 2TB depolama alanına sahip taşınabilir disk kazandı.

SMS oylamaları sonucunda birincilik, ikincilik ve üçüncülük başarılarını elde edenler tören sunucusu Alper Tenşi tarafından açıklandı ve hediyelerinin, plaketleriyle birlikte kendilerine, tören sonrası ulaştırılacağı konusunda yarışmacılar bilgilendirildi.

Yarışma sonucuna göre 6. ARED Ödülleri’20 Gelecek Vadeden Tasarımcı Ödülü birincisi, sosyal mesafe temalı şehir mobilyaları kategorisinde hazırladığı otobüs durağı tasarımı ve GV33024 rumuzuyla Kocaeli Üniversitesi, Mimarlık ve Tasarım Fakültesi, İç Mimarlık  Bölümü’nden Buse Günaydın oldu. Buse Günaydın bu başarısıyla bir adet dizüstü bilgisayar kazandı.

Yarışmanın ikincisi kapalı alan girişlerinde kullanılan üzerinde reklam alanı barındıran hijyen uyarı ürünleri, hijyen servis cihazları veya üniteleri kategorisinde hazırladığı dezenfektan kabini tasarımı ve GV31718 rumuzuyla Kocaeli Üniversitesi, Mimarlık ve Tasarım Fakültesi, İç Mimarlık  Bölümü’nden Mutlu Can Tayyar oldu. Mutlu Can Tayyar bu başarısıyla bir adet grafik çizim tableti kazandı.

Yarışmanın üçüncüsü ise kapalı alan girişlerinde kullanılan üzerinde reklam alanı barındıran hijyen uyarı ürünleri, hijyen servis cihazları veya üniteleri kategorisinde hazırladığı dezenfektan kabini ve kabine bağlı COVID-19 bilgilendirme ofisi tasarımı ve GV24504 rumuzuyla, İzmir Demokrasi Üniversitesi, Mimarlık Fakültesi, Mimarlık Bölümü’nden Ömer Faruk Kara oldu. Ömer Faruk Kara bu başarısıyla bir adet aksiyon kamerası kazandı.

Yarışmada derece alan tüm öğrencilere ve Mahmut Güldoğan Mansiyon Ödülü kazananına ayrıca 2021 yaz dönemi staj imkanı sağlanacağı da belirtildi.

Ödül Töreni'nin tamamı için tıklayınız.

ARED Ödülleri’nin Yedincisi için Çalışmalar Önümüzdeki Sene Başlayacak

Türkiye’de kısa zamanda teknolojik gelişim ve yenilikçilik anlamında rekabetçi sektörlerden biri haline gelen endüstriyel reklamcılığın kat ettiği mesafeyi kutlamak, yaratıcı, özgün ve sofistike uygulamalarla sektörde fark yaratan firmaları öne çıkarmak, gençlerin endüstriyel reklam ürünleri sektörüne ilgisini artırmak ve sektörün kalifiye eleman arayışına destek vermek amaçlarıyla düzenlenen ARED Ödülleri’nin yedincisi için çalışmalar önümüzdeki sene başlayacak ve kazananlar 2-5 Aralık 2021’de gerçekleşecek olan FESPA Eurasia 2021’de açıklanacak.