3. ARED Endüstriyel Reklam Ödülü’nün Kazananları Belli Oldu [ 14 Aralık 2017 ]


3. ARED Endüstriyel Reklam Ödülü’nün Kazananları Belli Oldu

SOSYAL MEDYADA PAYLAŞIN :

FESPA Eurasia 2017 Fuarı’nın üçüncü günü, 9 Aralık’ta fuarın kapanış saatine kadar kullanılan yaklaşık 450 oyun sonucunda 3. ARED Endüstriyel Reklam Ödülü’nün kazananı belirlendi. 3. yılında yarışmaya 8 firmadan toplam 20 uygulama ile başvuru yapıldı. Geçen yıla oranla başvuru ve kullanılan oy sayısında artış görüldü.

20 başvuru arasından finale kalan üç projeyi, jüri üyeleri Ahmet Özdemirel (Duygu Reklam Tanıtım Ltd. Şti., Eskişehir), K. Halil Eligür (ARED Başkanı ve Standart-Tim Reklamcılık San. ve Tic. A.Ş, İstanbul), Mehmet Pehlivan (Pehlivan Reklam San. ve Tic. Ltd. Şti., Adana), Oğuz Peker (Sistem Reklamcılık A.Ş., İstanbul), Doç. Dr. Elçin Tezel (Bahçeşehir Üniversitesi Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Endüstri Ürünleri Tasarımı Bölüm Başkanı, İstanbul), Emre Sarar (Sarar, İstanbul) ve Serkan Gündüz’ün (Cereyan Medya, İstanbul) 0-10 üzerinden yaptıkları puanlamalar sonucunda; ABS Alüminyum, Expo 2017 Astana ve The Land of Legends için yapılmış projeler olarak belirledi.

Üç finalistin projeleri, fuar alanında bulunan oylama alanlarında sergilendi ve fuar katılımcıları ile ziyaretçileri üç gün boyunca beğendikleri projeleri oyladı. Yarışmanın kazananı 10 Aralık’ta ARED-Club FESPA standında gerçekleştirilen törende açıklandı. ARED Koordinatörü Şenay İpek’in sunumuyla başlayan törende ARED Başkanı Halil Eligür ve ARED Yönetim Kurulu Üyesi ve projenin mimarı Ahmet Özdemirel tarafından takdim edilen ödüllerde birinciliği ARED15 rumuzuyla Antalya’dan Rekmar Reklam’ın The Land of Legends projesi, ikinciliği ARED6 rumuzuyla Ankara’dan Morova Reklam’ın 2017 Astana projesi ve üçüncülüğü ise ARED18 rumuzuyla Kayseri’den Feza Reklam’ın ABS Alüminyum projeleri elde etti.

3. ARED Endüstriyel Reklam Ödülü’nün kazananı olan Rekmar Reklam, 15-18 Mayıs tarihlerinde Almanya, Berlin’de gerçekleşecek FESPA 2018’e 2 gün 1 gece konaklamalı çift kişilik ziyaret ödülünü kazanmanın yanı sıra FESPA Awards 2018’de ücretsiz yarışmacı olma şansını elde etti. Ödülü, Alper Tenşi adına Printtech Reklam’dan Alihan Aydın teslim aldı.

Endüstriyel reklamcılığın mecra ve malzeme çeşitliliğini, projelerin reklam alanı olarak değerleri dışında yaratıcılık ve ustalık anlamında onurlandırmayı amaçlayan ARED Endüstriyel Reklam Ödülü’nün dördüncüsü için çalışmalar önümüzdeki sene başlayacak ve kazananlar yine 6-9 Aralık 2018’de gerçekleşecek FESPA Eurasia 2018’de açıklanacak.