2017 ARED Endüstriyel Reklam Ödülü için Başvurular Açıldı [ 28 Mart 2017 ]


2017 ARED Endüstriyel Reklam Ödülü için Başvurular Açıldı

SOSYAL MEDYADA PAYLAŞIN :

Bu yıl üçüncüsü düzenlenen ARED Endüstriyel Reklam Ödülü, en yenilikçi endüstriyel reklamı üreten ve uygulayan firmayı tespit etmek ve ödüllendirmek, endüstriyel reklam sektörünün gelişimine katkı sağlamak amacıyla düzenlenmektedir.

Daha önce üretilmemiş, farkındalık yaratmış, yaratıcı, estetik, katma değer ve maliyet avantajı sağlayan, yenilikçi bir malzemeyle üretilen vb. şartlarından bir ya da birkaçını taşıyan endüstriyel reklamlar, ARED Endüstriyel Reklam Ödülü yarışmasına katılabilecektir.

ARED Endüstriyel Reklam Ödülü, başvurular sonrasında jüri tarafından yapılacak ön eleme sonucu belirlenecek 3 adet yenilikçi endüstriyel reklamın, FESPA Eurasia 2017 Fuarı süresince, fuar katılımcıları ve ziyaretçilerince oylanması sağlanacak ve en çok oy alan ürününe verilecektir.

KİMLER KATILABİLİR?

ARED Endüstriyel Reklam Ödülü’ne ülkemiz sınırları içinde faaliyet gösteren tüm endüstriyel reklam üreticisi firmalar yenilikçi endüstriyel reklamlarıyla başvurabilirler.

KATILIM FORMU İÇİN TIKLAYINIZ

DEĞERLENDİRME

Değerlendirme üç aşamada yapılacaktır.

Birinci aşamada tüm başvurular jüri tarafından 10 üzerinden puanlandırılarak en yüksek puanı alan 3 başvuru listelenecektir. En çok puan alanların eşit çıkması halinde, son listeye kalacaklar jüri başkanı tarafından yapılacak kura çekilişi ile belirlenecektir.

İkinci aşamada, jüri tarafından seçilen 3 başvuru, 7-10 Aralık 2017 tarihlerinde İstanbul CNR Expo’da gerçekleşecek FESPA Eurasia 2017 Fuarı’na katılan herkesin oylamasına açılacaktır.

Oylama, FESPA Eurasia 2017 Fuarı’nın 3.günü olan 9 Aralık 2017 Cumartesi günü saat 18:00’de sona erecektir.

Son aşamada ise en çok oy alan yenilikçi endüstriyel reklam, ödülün sahibi olacaktır. En çok oy alanların eşit çıkması halinde ödül sahibi, ARED Başkanı tarafından yapılacak kura çekilişi ile belirlenecektir.

ÇALIŞMA TAKVİMİ

  • 27 Ekim 2017 Cuma Başvuru için son gün
  • 06 Kasım 2017 Pazartesi Jüri toplantısı
  • 17 Kasım 2017 Cuma Jüri listesinin yayınlanması
  • 7-9 Aralık 2017 FESPA Eurasia 2017 Fuarı’nda oylama
  • 10 Aralık 2017 Pazar FESPA Eurasia 2017 Fuarı’nda oylama sonuçlarının açıklanması ve ARED Başkanı tarafından ödülün verilmesi

ÖDÜL

Yapılan oylamalar sonucunda, en çok oyu alan yenilikçi endüstriyel reklamı üreten firmanın yetkilisi ya da yetkilisinin önereceği kişi, Mayıs ayında Almanya Berlin’de gerçekleşecek FESPA 2018 Fuarı’na 2 gün+1 gece konaklamalı (sadece yol ve konaklama ücreti karşılanacaktır) çift kişilik ziyaret ödülü kazanacaktır. (Bu ödül paraya çevrilemez.)

KATILIM KOŞULLARI

  • Bu yarışmaya 30 Nisan 2017 tarihine kadar üretimi, uygulaması yapılmış, kamuya sergilenmiş, yenilikçi endüstriyel reklamlar katılabilir. Katılım sayısında sınırlama yoktur, aynı firma birden fazla yenilikçi endüstriyel reklamı ile başvurabilir, her biri için ayrı katılım formu doldurulması zorunludur.
  • Yarışmaya başvuran firmanın, endüstriyel reklam uygulamasını üreten veya uygulayan veya hem üretip hem de uygulayan firma olması şarttır.
  • Yasa ve yönetmeliklere aykırı bulunduğu için devlet kurumlarınca uygulamasına son verilen endüstriyel reklamların başvuruları kabul edilmez, bu şartları içerdiği sonradan anlaşılan başvuruların tüm yarışma hakları iptal edilir.
  • Katılım koşullarına uygun olup olunmadığı konusunda kararı jüri verir.
  • Yarışmaya gönderilen malzemeler iade edilmez. ARED bunları yarışmayla ilgili her türlü tanıtım ve yayınlarda kullanabilir. Kitap oluşturmak için kullanabilir. Yarışma katılımcısı ARED’den telif talep edemez, yarışmaya katılırken bu kuralları kabul eder.
  • Bu yarışmaya katılan işlerin ait oldukları marka/reklamveren veya ajanslarının yazılı iznini alındığı kabul edilir. ARED bu konuda sorumluluk kabul etmez.
  • Yarışmanın birinci bölümünde jüri seçimiyle belirlenen 3 başvuru, ARED’in www.ared.org.tr sitesinde ve sosyal medya adreslerinde yayınlanacaktır.
  • Ayrıca bu üç başvuru, ARED tarafından, Mayıs ayında Almanya Berlin’de gerçekleşecek FESPA 2018 Fuarı’ndaki “The FESPA Awards 2018 (FESPA Ödülleri 2018)” için aday olarak gönderilecektir, başvuru sahipleri bu şartı kabul ederler.