2014-15 Eğitim Öğretim Yılında ARED Eğitim Gönüllüleri Sektörel Eğitime Kesintisiz Destek Verdiler [ 31 Temmuz 2015 ]


2014-15 Eğitim Öğretim Yılında ARED Eğitim Gönüllüleri Sektörel Eğitime Kesintisiz Destek Verdiler
2014-15 Eğitim Öğretim Yılında ARED Eğitim Gönüllüleri Sektörel Eğitime Kesintisiz Destek Verdiler
2014-15 Eğitim Öğretim Yılında ARED Eğitim Gönüllüleri Sektörel Eğitime Kesintisiz Destek Verdiler

SOSYAL MEDYADA PAYLAŞIN :

ARED Okullarla İlişkiler ve Eğitim Komitesi ve ARED Eğitim Gönüllüleri’nin özverili çalışmalarıyla ARED’in sektörel eğitime verdiği destek, geçtiğimiz eğitim yılında Ankara, İstanbul ve İzmir’deki Mesleki ve Teknik Anadolu Liseleri’nde gerçekleştirilen etkinliklerle yoğun bir şekilde devam etti. Eğitim seminerleri, teknik firma gezileri, kariyer günleri ve söyleşilerle dolu dolu geçen 2014-15 eğitim öğretim yılı, ARED’in sektörün geleceğine yaptığı eğitim yatırımının en verimli dönemlerinden biri oldu.

Ankara Balgat M.T.A.L., eğitim yılına Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı’nın katıldığı açılış töreniyle güzel bir başlangıç yaptı. ARED’in girişimleri ile 2011-2012 eğitim öğretim yılında açılan Endüstriyel Reklam Ürünleri Teknik Öğretim Programı standını ziyaret eden Avcı, törende ARED’in eğitim faaliyetleri hakkında bilgilendirildi.

Eğitim öğretim yılı süresince Balgat M.T.A.L. öğrencilerine beş eğitim sunumu yapıldı ve bölüm öğrencileri ARED Üyesi beş firmayı ziyaret ederek teknik gezilere katılma imkanı buldular. Ayrıca, bölüm öğretmenlerinin Öğretmenler Günü 24 Kasım’da gerçekleştirilen ziyaret ile kutlandı ve öğrenci velileri için 30 Kasım’da bölüm tanıtım toplantısı gerçekleştirdi.

6. Dönem mezunlarını veren İstanbul İnönü M.T.A.L. ARED Endüstriyel Reklam Ürünleri Teknik Öğretim Programı, ARED Okullarla İlişkiler ve Eğitim Komitesi İstanbul Üyeleri Muharrem Yıldırım (Yazım Reklam), Şaban Beyler (İstanbul Reklam) ve İnönü M.T.A.L. Çelik Konstrüksiyon Dal Şefi Aydın Karahan’ın düzenledikleri komite toplantılarıyla belirlenen program ışığında aktif bir sene geçirdi.

2014-2015 eğitim yılında ARED eğitim gönüllüleri bölüm öğrencilerine dokuz eğitim sunumu ve bir firma gezisiyle desteklerini sürdürdüler. Ayrıca ARED’in girişimiyle, 2015 yılının Mart, Nisan ve Mayıs aylarında emekli öğretmen Atilla Keskin haftada iki kere tam gün derslere girerek İnönü M.T.A.L. öğrencilerine Corel DrawX6 ve sektöre dair teorik ve uygulamalı eğitimler gerçekleştirdi.

ARED, FESPA ve sektörün katkılarıyla İzmir Mersinli M.T.A.L’de 2014-2015 öğretim yılında eğitime başlayan ARED Endüstriyel Reklam Ürünleri Teknik Öğretim Programı, ilk senesinde ARED eğitim gönüllülerinin olağanüstü çabalarıyla öğrencilerine aktif bir  ders yılı sunma imkanı buldu.

2014-2015 eğitim-öğretim yılını 17 eğitim, dört firma gezisi, dört kariyer günleri etkinliği ve İzmirli sanatçı Yüksel Ünal’ın gerçekleştirdiği bir söyleşi ile tamamlayan Mersinli M.T.A.L.’de ayrıca EGEMYO’dan Müjgan Eminoğlu her Çarşamba 2 ders saati grafik tasarım derslerine girdi.

ARED Endüstriyel Reklam Ürünleri Teknik Öğretim Programı öğrencilerini yalnız bırakmayarak çok değerli desteklerini esirgemeyen eğitim gönüllülerine ARED olarak teşekkürü borç biliriz.