10. ARED Ödülleri'24 Gelecek Vadeden Tasarımcı Ödülü Başvuruları Açıldı! [ 17 Nisan 2024 ]


10. ARED Ödülleri'24 Gelecek Vadeden Tasarımcı Ödülü Başvuruları Açıldı!

SOSYAL MEDYADA PAYLAŞIN :

10. ARED Ödülleri'24 Gelecek Vadeden Tasarımcı Ödülü Başvuruları Açıldı!

Yarışma bu yıl, Endüstriyel Tasarımcılar Meslek Kuruluşu (ETMK) ile İstanbul Medipol Üniversitesi iş birliğinde, İstanbul Medipol Üniversitesi’nin Kavacık Güney Kampüsünde hackathon formatında düzenleniyor. Yarışmaya, üniversitelerin en az bir üyesi grafik sanatlar, endüstriyel tasarım, güzel sanatlar, görsel iletişim tasarımı ve mimarlık bölümlerinden olmak üzere lisans ve yüksek lisans öğrencileri en az 3 en fazla 5 kişilik gruplar halinde başvurabiliyor.
Bireysel başvurular ise hackathon öncesinde eşleştirme yoluyla en az 3 en fazla 5 kişiden oluşacak gruplara dahil ediliyor.

 

Yarışma başvuruları 30 Nisan 2024 Salı gününe kadar www.aredodulleri.com adresinden ya da http://bit.ly/3Q78uoT linkinden alınıyor. Yarışmayla ilgili tüm detaylar www.aredodulleri.com sitesinde yer alıyor.

 

ARED Ödülleri yarışması, Türkiye’de kısa zamanda teknolojik gelişim ve yenilikçilik anlamında rekabetçi sektörlerden biri haline gelen endüstriyel reklamcılığın kat ettiği mesafeyi kutlamak, yaratıcı, özgün ve sofistike uygulamalarla sektörde fark yaratan firmaları öne çıkarmak, gençlerin endüstriyel reklam ürünleri sektörüne ilgisini artırmak, sektörün kalifiye eleman arayışına destek vermek amaçlarıyla 2015 yılından bu yana düzenleniyor.

 

İlk yıllarında en iyi endüstriyel reklamı üreten ve uygulayan firmayı tespit etmek ve ödüllendirmek amacıyla tek kategoride düzenlenen yarışma 2019 yılından bu yana en iyi endüstriyel reklamı tasarlayan gençleri belirlemek amacıyla “Gelecek Vadeden Tasarımcı” kategorisiyle birlikte düzenleniyor.

 

Gelecek Vadeden Tasarımcı Ödülü yarışmasının bu yılki ana teması, yarının yenilikçi kentlerinde açıkhava reklam endüstrisi ve mikro deneyimlerin nasıl dönüşeceğine dair fikirler ortaya çıkarmak. Öğrencilerden bu yıl hackathon aracılığı ile “Yarının Kentinde Açıkhava Reklamları Mecrası ve Mikro Deneyimlerin Tasarımı” ana teması dahilinde tasarımlar geliştirmeleri bekleniyor. Hackathon sırasında sektörden temsilciler bulunuyor ve her bir gruba bir sektör temsilcisi mentorluk yapıyor.

 

Yarışmaya katılan tüm projeler, ARED’in 11-14 Eylül 2024 tarihlerinde İFM İstanbul Fuar Merkezi’nde düzenleyeceği FESPA Eurasia Fuarı’ndaki alanda sergilenecek. Dereceye giren ilk üç proje ve mansiyon, FESPA Global Expo 2025 Fuarı’ndaki The FESPA Awards 2025’e (FESPA Ödülleri 2025) aday olacak.

 

10. ARED Ödülleri’24 Gelecek Vadeden Tasarımcı Ödülü, hackathon etkinliğinin ödül töreni 14 Eylül 2024 Cumartesi günü FESPA Eurasia Fuar alanında gerçekleşecek.