ARED’DEN CORELDRAW EĞİTİCİ EĞİTİMİ KURSU [ 05 Ağustos 2018 ]


ARED’DEN CORELDRAW EĞİTİCİ EĞİTİMİ KURSU

SOSYAL MEDYADA PAYLAŞIN :

Milli Eğitim Bakanlığı Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü – ARED iş birliği ve Eti Bilgisayar’ın eğitim desteğiyle 26 – 30 Haziran 2018 tarihlerinde İzmir Konak Mersinli Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde “CorelDRAW Eğitici Eğitimi Kursu” etkinliği düzenlendi. İlki 7 – 10 Eylül 2015’te İstanbul Bayrampaşa İnönü Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde gerçekleştirilen eğitimin devamı niteliğindeki, ARED’in iş birliğinde olduğu Mesleki ve Teknik Anadolu Liseleri’nin bölüm öğretmenlerinin CorelDRAW grafik tasarım programı bilgilerini geliştirmek amacıyla düzenlenen eğitim, CorelDRAW grafik tasarım programı öğretmenlerimize kazandırıldı.

CorelDRAW Grafik Tasarım Programı eğitimi, Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü Uzmanı, Eğitim Yöneticisi Kadir Eren Gülsoy ve Eti Bilgisayar Ürün Müdürü Hatice Tıbık’ın açılış konuşması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

Eğitmen Kürşad Çakır’ın sürdürdüğü, CorelDRAW Türkiye distribütörü Eti Bilgisayar’ın desteğiyle gerçekleşen eğitime ARED’in iş birliğinde olduğu üç okuldan toplam 13 bölüm öğretmeni katıldı. Eğitimin üçüncü günü 28 Temmuz’da İstanbul, Ankara ve İzmir’den kursa katılan bölüm öğretmenleri ile Çeşme’de Ada Balık Fethi’nin Yeri’nde düzenlenen akşam yemeğinde, ARED Okullarla İlişkiler ve Eğitim Komitesi Ankara Üyesi Şahin Acar da öğretmenlere eşlik etti.

ARED ve Eti Bilgisayar’ın ortaklaşa gayretleriyle organize edilen eğitim ile CorelDRAW grafik tasarım programı, İstanbul İnönü, Ankara Balgat, İzmir Mersinli Mesleki ve Teknik Anadolu Liseleri’nin öğrencilere eğitim verebilecekleri seviyede öğretildi.

26 – 30 Haziran tarihleri arasında gerçekleşen eğitim programında, öğretmenlerin konaklama ve yol masrafları hariç olmak üzere öğretmenlerin öğle yemekleri ile İzmir içindeki kurs ulaşım transferleri ARED tarafından, eğitmen, eğitim materyalleri ve katılım sertifikası Eti Bilgisayar tarafından karşılandı.

Kursun son günü 30 Haziran’da düzenlenen Sertifika Töreni’ne, İzmir Konak Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Okul Müdürü Özer Toykar da katılım sağladı.

“CorelDRAW Eğitici Eğitimi Kursu” projesiyle, ARED’in sektörün geleceği için yaptığı yatırımlar devam etmiş oldu. İş birliğindeki okullarımızın bulunduğu üç ilimizdeki eğitimcilerimizin CorelDRAW bilgisinin geliştirilmesiyle, sektörümüzün gelecekteki temsilcileri güncel kaynakları yakalayabilecekleri yeni bilgi dağarcığına ulaşabilecek.